Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Kore Usulü Sweet Chili Sos

Portakallı Demi Glace Sos

SHOKUPAN (Japon Sütlü Tost Ekmeği)

  • 1. Tangzhong Ön Hamur
  • Un 80.0 g
  • su 400.0 ml
  • 2. Final Hamur
  • Un 1160.0 g
  • şeker 170.0 g
  • Kuru Maya 16.0 g
  • Süt 520.0 ml
  • Yumurta 96.0 g
  • Tereyağı 130.0 g
  • 3.Bassinage
  • Tuz 24.0 g
  • Süt 24.0 ml
  • 4.Üzeri için
  • Yumurta (çırpılmış) 2 adet

Panko Kaplı Çıtır Tavuk

Porsiyon Sunum

  • Shokupan (Japon tost ekmeği): 1 dilim
  • Panko kaplı çıtır tavuk: 1 porsiyon
  • Portakallı demi glace sos 20.0 g
  • Göbek marul (jülyen doğranmış) 10.0 g
  • Kavrulmuş Susam 2.0 gr
  • Frenk Soğanı 2.0 g
  • Kore usulü sweet chili sos 45.0 g
  • Tereyağı 15.0 g

Kore mutfağı ve Kore tostu 2024 yılından beri yükselen trendler içerisinde. Shokupan ekmeğin içerisinde son birkaç yılda ülkemizde tüketimi çok artan panko kaplı ve kızarmış bir tavuk var. Tavuğu pişirme sonrası buladığımız yoğun sos Thai ve Kore mutfağında kullanılan tatlı-acı sosların dengeli ve lezzetli bir harmanı. Son olarak Çin mutfağının portakallı ördek yemeğinden esinlendiğim Narenciye Demi Glace sos ve susam ile Kore Tostunu bitiriyoruz.

...

Hazırlık

  1. Kore Usulü Sweet Chili Sos

    • Zencefil ve sarımsağı zeytinyağında düşük sıcaklıkta hafifçe soteleyin
    • Esmer şekeri ilave edin, kalan malzemeyi ekleyin ve orta ateşte 4-5 dk kadar pişirin
    • Yoğun bir kıvam alınca kenara alın ve soğutun.
    • Servis öncesi gerekiyorsa oda sıcaklığında su ile biraz kıvamını açabilirsiniz
  2. Portakallı Demi Glace Sos

    • Portakal kabuğu hariç tüm malzemeyi karıştırın.
    • Orta ateşte sürekli karıştırarak çırpın, kıvam aldığında ocaktan alın
    • Portakal kabuğunu rendeleyin, hızlıca soğutun.
  3. SHOKUPAN (Japon Sütlü Tost Ekmeği)

    • 1 ve 2 nolu un ve suyu ocakta kaynama noktasına getir, altını kıs sürekli karıştırın
    • Yoğun bir macun kıvamına gelince ocaktan al, soğut, +4C'de en az 4 saat bekletin
    • Macunu mikserin haznesine alın, final hamur malzemesini ekleyin, karıştırın
    • 30dk bekletin. 30dk sonunda bassinage uygulayın, 2-3dk daha yoğurun, hazneden alın
    • Gerekiyorsa french turn yapın
    • 1 saat bulk mayalanmaya bırakın
    • 220gr lık bezelere ayırın, silindir şekil verip 11x11x30cm tost ekmeği kalıbına alın
    • 1 saat daha mayalandırın, yumurta sürün.
    • %50 buharda 180C'de 30dk pişirin
  4. Panko Kaplı Çıtır Tavuk

    • Tavuk göğsünü kefirde 4 saat bekletin. Ardından fazla nemini alıp, tuz ve karabiber ile sezone edin.
    • Un, yumurta ve Knorr Panko ile paneleyin. 170 dereceye ısııtılmış yağda 3 dakika kızartın.
    • Pişme sonrası geniş bir kap içerisinde hazırladığınız Kore Usulü Sweetchili Sos'a bulayın ve kenara alın.
  5. Porsiyon Sunum

    • Sokupan ekmeği klarife tereyağı ile kızartın.
    • Ekmeği en alt kısmı birleşik kalacak şekilde kesin
    • Ekmeğin en altına Portakallı Demi Glace sosun yarısını sıkın.
    • Ekmeği iç tarafına Hellmann's Peri Peri Sos sıkın ve yayın
    • Göbek marulu yerleştirin.
    • Kore Usulü Sweet Chili Sos'a bulanmış tavuk göğsünü ekmeğin içine yerleştirin
    • En üst kısma, Portakal Demi Glace Sos'un kalan kısmını sıkın, susam ve frenk soğanı serperekfinalize edin
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu