Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

İç Dolgu (Akışkan Lezzet Bombası)

İlk Katman (Baharatlı Kuzu Kıyma)

Dış Katman (Çıtır Patates Kaplama)

Nar Ekşisi Jeli

  • Nar ekşisi 150.0 g
  • Şeker 100.0 g
  • su 100.0 ml
  • Agar Agar 5.0 g
  • 50 adet Pastör pipet (3ml)

Yeni Nesil Yemek Deneyimi için tasarladığımız bu tarif, kişiye özel ve özelleştirilebilir yapısıyla Gen Z’nin yenilikçi beklentilerine hitap ediyor. Akışkan Demi Glace ve Peri Peri dolgusu, her ısırıkta sürpriz bir lezzet patlaması sunarken, baharatlı kuzu kıyması ve çıtır patates katmanı farklı dokuların uyumunu sağlıyor. Masada nar ekşisi jeli enjekte edilmesi gibi interaktif sunum unsurları, deneyimi kişiselleştirerek misafirlere etkileşimli ve unutulmaz bir gastronomi yolculuğu sunuyor. Böylece tarif, teknoloji destekli, sürükleyici ve çok katmanlı tat deneyimi arayan yeni neslin beklentilerini kusursuzca karşılıyor.

...

Hazırlık

  1. İç Dolgu (Akışkan Lezzet Bombası)

    • 200 ml soğuk suya 15 gr Demi Glace Sosu ekleyiniz. Kaynayıncaya kadar karıştırınız ve 10 dakika kısık ateşte pişiriniz.
    • Hazırladığınız Demi-glace Sosu,Hellmann's Peri Peri Sosu, domates püresi, hurma ezmesini ve rendelenmiş isli çerkez peynirini çırpma teli ile karıştırın.
    • 3 cm çapında yarım kürelerden oluşan bir silikon formuna döküp dondurun.
  2. İlk Katman (Baharatlı Kuzu Kıyma)

    • Knorr Sebzeli Çeşni ve Knorr Köfte Harcı'nı 75ml su ile karıştır ve 2 dakika bekletin.
    • Kuzu kıymasınıtarçın, rezene, lime kabuğu, Knorr Sarımsak Çeşni karışımı ile yoğurun.
    • 2 saat dinlendirin.
    • Dinlendirdiğiniz kıymayı 20 gr toplara şekillendirin.
    • Donmuş sos dolgularını alın, etrafına ince bir tabaka halinde kuzu kıyması kaplayın.
    • Küçük toplar yapın ve 15 dakika chillerda dondurun.
  3. Dış Katman (Çıtır Patates Kaplama)

    • Ocakta tencere içinde 2 litre suyun kaynamasına yakın tuz ve Knorr Pratik Patates'i ilave edin ve çırpma teli ile ocakta 5 dakika karıştırın.
    • Ocaktan alın ve 5 dakika soğumaya bırakın.
    • Patates püresine nişastayı ilave edin ve yemek kaşığı ile karıştırın.
    • Püreyi soğuması için dolaba koyun ve soğuduktan sonra 50 gr lik toplara porsiyonlayın.
    • Kuzu toplarının dışına sararak bir katman oluşturun.Hafifçe bastırarak sabitleyin ve tekrar 15 dakika dinlendirin.
  4. Nar Ekşisi Jeli

    • Küçük bir tencereye nar ekşisini, suyu ve şekeri karıştırın, kaynatın.
    • Kaynayınca ateşi kapatın ve buzdolabından tamamen soğumasını bekleyin.
    • Sıvıyı tekrar tavaya dökün. 
    • Agar agar tozunu ekleyin, iyice karıştırın ve en az 30
      saniye kaynatın.
    • Daha sonra bir gastronoma dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın.
    • Katılaşmış sıvıyıblendera aktarın ve pürüzsüz bir jel haline gelinceye kadar çekin.
    • Jeli pastör pipetlerine aktarın ve daha sonra kullanmak üzere buzdolabınızda saklayın.
    • Jelleri her zaman vakumlayın. 
    • Bunu yaparak hava kabarcıklarını gidereceksiniz ve bu da size güzel, berrak ve yoğun bir jel bırakacaktır.
  5. Porsiyon Sunum

    • Kızarttığınız topları önceden ısıtılmış sıcak döküm tavada servis edebilirsiniz. 
    • Böylelikle kaplamanın çıtır yapısını uzun süre koruyabilirsiniz.
    • Masada enjekte edilen narekşisi jeli misafirlere interaktif bir yemek deneyimi sunmayı hedeflemektedir.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu