Hatay Tavası
"Hatay Tavası"nın hazırlanışını ve lezzetini Unilever Food Solutions'la keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanış Adımları
-
Dana Kıyma - 7 Kg
-
Su - 1,1 Lt
-
Ince Esmer Bulgur - 100 Gr
-
Ekmek - 600 Gr
-
Kuru Soğan - 700 Gr
-
Sarımsak - 80 Gr
-
Kimyon - 70 Gr
-
Çarliston Biber - 500 Gr
-
Kuru Soğan - 500 Gr
-
Domates - 500 Gr
-
Patates - 500 Gr
-
Maydanoz - 500 Gr
-
Biber Salçası - 200 Gr
-
Su - 5 Lt
-
Karabiber - 2 Gr
-
Ayçiçek Yağı - 200 Ml
Hazırlık
-
Hazırlanış Adımları
Bir kabın içinde Knorr Köfte Harcı, su, ince esmer bulgur, ekmek , kuru soğan, sarımsak,
kimyonu karıştırın ve 10 dakika bekleyin. Dana kıyma ve hazırlanan köfte harcını,
sebzeleri ilave edin ve yoğurun. Küvetlerin altlarını yağlayın, hazırlanan köfteyi
küvetlere eşit ve düzgün bir şekilde yerleştirin. 140 derece fırında 20 -25 dakika arası ön
pişirme yapın. Ocakta ayçiçek yağı ile biber salçasını kavurun; 4 lt su, karabiber ilave
edin ve kaynatın . 1 lt soğuk su ile Knorr Napoliten Sos, Knorr Demi Glace Sosu karıştırın
ve kaynayan suya ilave edin. Ön pişirme yapılan
köftelerin üstüne eşit bir şekilde hazırlanan sostan
dökün ve 140 derece fırında 20-30 dakika arası
pişirin. Yoğurt ile servise hazır hale getirin.