Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

İç Harç (Karides Köfte):

Kaplama:

  • Spring roll yufkası 5.0 adet
  • Un 30.0 g
  • su 40.0 ml
  • Ayçiçek yağı (kızartma için) yeteri kadar

...

Hazırlık

  1. İç Harç (Karides Köfte):

    • Karidesleri robotta çekin (ama tamamen pürüzsüz değil, hafif taneli kalabilir).
    • Tüm iç harç malzemelerini ekleyip homojen kıvamlı, yapışkan bir harç elde edin.
    • Harcı 30 dk buzdolabında dinlendirin.
  2. Kaplama:

    • Yufkaları üst üste koyun, 2–3 mm incelikte uzun şeritler halinde kesin.
    • Kuru ve gevşek şekilde saklayın (yapışmamalı).
    • Harçtan 25–30 g’lık toplar yapın.
    • Un + su ile hazırlanan yapıştırıcı harcı toplara sürün.
    • Spring roll şeritlerine bulayın, her yerine eşit yayılmasına dikkat edin.
  3. Kızartma:

    • Yağı 170–175 °C’ye ısıtın.
    • Topları 2–3 dakika kızartın. Altın rengi almalı ama içi fazla pişmemeli.
  4. Sunum Fikri:

    • Yanında Hellmann’s mayonez + lime suyu +Knorr Sweet chili Sos karışımıyla dip sos servis edebilirsiniz.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu