Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Pilav

Sos


Çıtır Kaplamalı Kızarmış Basmati Pilavı, Şatobriyan Sos ile nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Pilav

    Basmati pirinci, et bulyonu, tereyağı, portakal kabuğu rendesi, su ve portakal suyunu bir tencereye alın. Orta ateşte hafifçe pişirin, kapağını kapamayın.Pilavın yüzeyi fokurdamaya ve köpüklenmeye başladığında tencerenin kapağını kapayın ve 12 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.Pişme işlemi tamamlanır tamamlanmaz, pilavı yağlanmış tepsiye alın ve yüksekliği 2 cm olacak şekilde tüm tepsiye eşit oranda yayın.Derin dondurucuda en az 1 saat dondurun. Bir bardak yardımıyla yuvarlak formda kesin. Basmati köftelerini kaplama harcıyla 2 defa kaplayarak 180° derin yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartarak kağıt havlunun üzerine alın.
  2. Sos

    Demi Glace sosunu pişirme talimatına göre hazırladıktan sonra, içine tereyağı, tarhun otu ve maydanoz ekleyerek sosu 2 dakika daha pişirin. Tabağa sosunuzu yayın ve Basmati köftelerini üzerine yerleştirerek servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu