Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Haşlanmış Dana Dil

  • 1 adet dana dili (yaklaşık 800–1000 g)
  • Tane Karabiber 10.0 g
  • Defne Yaprağı 2.0 g
  • Su (dilin üzerini geçecek kadar, yaklaşık 3 litre)

Kaplama İçin

Tarhana Sos

Porsiyon Sunum

  • dana dil 120.0 g
  • Tarhana Sos 50.0 g
  • taze reyhan (şifonad kesilmiş) 4.0 g
  • yeşil yağ (zeytinyağı + fesleğen veya maydanoz blend edilerek hazırlanır) 20.0 g
  • isli paprika yağı (isli paprika ve ayçiçek yağı blend edilerek hazırlanır.) 10.0 g

Bu tabağın ilhamı, aslında köklere dönüş başlığı altında sakatatı modern tekniklerle birleştirerek daha tüketilebilir kılmak. Tarhanayı ise çorbanın dışında pek çok aromayı barındıran fermente bir karışım olarak düşünüp çorba olarak kullanımı dışında başka bir hale getirip sos olarak kullanmak istedim.

...

Hazırlık

  1. Haşlanmış Dana Dil

    • Dana dilini iyice yıkayıp büyük bir tencereye alın.
    • Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
    • Üzerine tabak yerleştirip yaklaşık 2–2.5 saat yumuşayana kadar haşlayın. 
    • Haşlanan dili çıkarın, dış zarını soyun. 
    • Soğuduktan sonra 40 g’lık dilimler halinde kesin. 
  2. Kaplama İçin

    • Yumurta ve kefiri bir kapta çırpın.
    • Dilimleri önce bu sıvı karışıma, ardından Knorr Çıtır Kaplama Harcı’na bulayın.
    • Bu işlemi toplam 3 kez tekrarlayın. 
    • 180 °C’ye ısıtılmış yağda, altın rengi alana kadar kızartın.
  3. Tarhana Sos

    • Su ve Knorr Tarhana Çorbası’nı tencerede karıştırarak kısık ateşte pişirin. 
    • Ayrı bir tavada çok ince kıyılmış kereviz sapını kavurun. 
    • Kavrulmuş kerevizi tarhana sosuna ekleyin. 
    • Ocağın altını kısın, isli yoğurt ve elma sirkesini ekleyin. 
    • Karıştırıp oda sıcaklığına getirin.
  4. Porsiyon Sunum

    • Tabak tabanına Tarhana Sos'dan yayın.
    • Üzerine kızartılmış dil dilimlerini yerleştirin.
    • Taze reyhan, yeşil yağ ve isli paprika yağı ile süsleyerek servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu