Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Bütün Bonfile - temizlenmiş fitilsiz, ince olanlarından 1.8 kg
  • Knorr Et Bulyon 750 g - Delist 50 g
  • Patates 1 kg
  • Tereyağı 50 g
  • Ayı Köşkü Mantarı - minik küp kesilmiş 300 g
  • Zeytinyağı 40 ml
  • Ispanak (Taze - Küçük Yaprak) 75 g
  • Domates, kiraz 200 g
  • Sarımsak (ince doğranmış) 5 g
  • Ayçiçek yağı 200 ml
  1. Hazırlanışı

    • Bütün bonfileyi Knorr Et Suyu Toz Bulyon ve ayçiçek yağı ile marine edip 3-4 saat dolapta bekletin. Daha sonra ızgarada sürekli çevirerek istediğiniz pişme derecesine gelene dek pişirin.
    • Patatesleri soyup bir kesici forma yardımıyla rozet şeklinde kesin. Daha sonra bunları tuzlu suda bir miktar haşlayın, bunu yaparken patateslerin çok pişip dağılmaması önemlidir. Bir tavada tereyağını kızdırıp patates rozetlerini yüzeyleri kızarana dek pişirin.
    • Ayrı bir tavada da bir miktar tereyağı ve zeytinyağını karıştırarak kızdırın ve mantarları sarımsaklar ile birlikte harlı ateşte kavurun, tuzunu-biberini ayarlayıp kenara alın.
    • Demi Glace Sos için: Knorr Demi Glace Et Sosu' nu soğuk su ile karıştırarak açın. Daha sonra ocağın üzerine alın ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
    • Kiraz domatesleri ikiye kesip hafifçe ızgarada pişirin.
    • Zeytinleri mikserde püre haline getirin ve bir yağlı kağıdın üzerinde 40-50⁰C'lik fırında iyice kuruyana dek bekletin. Kuruyan zeytin püresini elinizle toz haline getirin.
    • Pişirdiğiniz bonfileyi ince dilimleyin ve patateslerin üzerine yerleştirin, daha sonrada zeytin tozunu, mantarları, kiraz domatesleri, ıspanak yapraklarını yerleştirip Demi Glace Sos gezdirerek servis edin.
+