Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Füme Uskumru Suyu (Çiroz)

  • 3 adet Füme Uskumru Kılçığı ya da çiroz
  • 5 adet Kuru Shiitake Mantarı
  • Kombu (Deniz Yosunu) 1.0 adet
  • su 2.0 l

Tavuk Suyu

  • Fırınlanmış Tavuk Kanadı 2.0 kg
  • 2 adet Soğan (Fırınlanmış)
  • 10 diş Sarımsak
  • Kuru Shiitake Mantarı 20.0 g
  • Taze Zencefil 100.0 g
  • Soya Sosu, light 100.0 ml
  • Koyu Miso 50.0 g
  • Gochujang 20.0 g
  • su 6.0 l

Her Porsiyon İçin

Ramen Yumurtası

  • 10 adet Orta Boy Yumurta (her biri 60 g)
  • Mirin (pirinç şarabı) 150.0 ml
  • Soya Sosu, light 150.0 ml
  • Dark Soya Sosu 30.0 g

Tavuk Char Siu

  • Tavuk But - Derisiz, kemiksiz 1.5 kg
  • 4 diş Sarımsak (Ezilmiş)
  • Beş Baharat Tozu 15.0 g
  • Bal 110.0 g
  • Hoisin Sosu 90.0 g
  • Soya sosu 30.0 g
  • Susam Yağı 20.0 ml

Ramen Üst Malzemeleri

  • 10 porsiyon (85 g) Taze Ramen Eriştesi (Taze pişirilmiş)
  • Shiitake Mantarı (jülyen) 250.0 g
  • 1 demet Taze Soğan (İnce dilimlenmiş)
  • Ispanak 100.0 g
  • Havuç 300.0 g
  • 20 adet Bebek Mısır (Haşlanmış ve Közlenmiş)
  • 20 yemek kaşığı Çıtır Acı Biber Yağı
  • 10 küçük kare Nori (Deniz Yosunu) Yaprağı
  • Mikro Yeşillikler
  • Togarashi (Japon Baharat Karışımı)
  • Kavrulmuş Susam

Bu cesur ve lezzetli ramen yemeği, Japon dashi suyundan ilham alan, fırınlanmış tavuk suyu ve tütsülenmiş uskumru suyu kullanılarak hazırlanmış katmanlı bir et suyuna sahiptir. Bu iki stok, derin bir umami temeli oluşturur ve içine çırpılmış mayonez eklenerek kremsi bir zenginlik kazanır. Erişte, taze ıspanak, havuç, taze soğan, yumuşak pişirilmiş yumurta ve soya sosu, sarımsak, zencefil ve hoisin sosuyla marine edilerek bir gece bekletilen, ardından mükemmel şekilde ızgara yapılan yumuşacık char siu tavuk* ile süslenir. Üzerine gezdirilen kızarmış acı biber yağı, yemeğe hem ısı hem de doku ekleyerek, lezzet ve dokuların patladığı tatmin edici ve rahatlatıcı bir yemek ortaya çıkarır.​

...

Hazırlık

  1. Füme Uskumru Suyu (Çiroz)

    • Füme balık(Çiroz) kılçıklarını soğuk suya koyun.
    • Mantarları ve kombuyu ekleyin. Kaynamaya getirin ve 45-60 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
    • Süzerek suyunu ayırın.
  2. Tavuk Suyu

    • Tüm malzemeleri büyük bir tencereye koyun ve üzerine soğuk su ekleyin.
    • Kaynatın ve en az 3-4 saat kısık ateşte pişirin.
    • Süzerek suyu ayırın ve 3-4 litreye kadar azaltın.
    • Tavuk suyunun lezzetini artırmak için Knorr Tavuk Bulyon ekleyin.
    • Gerekirse tuz veya hafif soya sosu ekleyin.
    • Daha baharatlı olmasını isterseniz ekstra gochujang ekleyebilirsiniz.
  3. Her Porsiyon İçin

    • Tavuk ve uskumru suyunu karıştırın, sıcak suyun içine mayonez ekleyerek hızlıca çırpın. Kaynatmayın.
    • Çırpıcı veya el blender’ı ile karıştırın.
  4. Ramen Yumurtası

    • Suyu kaynatın.
    • Kaynar suya yumurtaları ekleyin.
    • 6 dakika boyunca kaynatın.
    • Yumurtaları sudan çıkarıp buzlu suya koyun.
    • Soğuduktan sonra kabuklarını soyun.
    • Küçük bir kapta mirin ve soya soslarını karıştırın, yumurtaları içine koyarak en az 3 saat, tercihen bir gece boyunca buzdolabında marine edin.
    • Servis yapmadan önce oda sıcaklığına getirin ve ikiye kesin.
  5. Tavuk Char Siu

    • Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve tavuğu ekleyin. Bir gece marine edin.
    • Marine edilen tavuğu kağıt havlu ile kurulayın.
    • Tavukları ızgarada iyice pişirin.Dilimleyerek ramen üzerine yerleştirmek için hazırlayın.
  6. Ramen Üst Malzemeleri

    • Suyu ve erişteleri kaselere eşit olarak paylaştırın.
    • Ramen’in üzerine dilimlenmiş char siu tavuk, ramen yumurtası, shiitake mantarı, közlenmiş bebek mısır, rendelenmiş havuç, ıspanak yaprakları ve taze soğan ekleyin.
    • Üzerine çıtır acı biber yağı gezdirin.
    • Susam ve togarashi serpin, kase kenarına bir nori yaprağı ekleyin.
    • Mikro yeşilliklerle süsleyerek servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu