Acılı Tantuni
Unilever Food Solutions'da Acılı Tantuni şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Dana antrikot 1500.0 g
-
Domates 500.0 g
-
Biber, yeşil 300.0 g
-
Zeytinyağı 150.0 ml
-
Maydanoz, ince kıyım 10.0 g
-
Kuru soğan 400.0 g
-
Lavaş Ekmeği 10.0 adet
-
Limon (adet) 3.0 adet
-
Biber Turşusu (Minik) 50.0 adet
-
Su 1.0 l
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Dana etini sinirlerinden temizleyerek su ile kısa bir süre haşlayın.
- Yeşil biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve yarım ay şeklinde kesin.
- Kabuğunu soyduğunuz domateslerinde çekirdeklerini çıkartıp minik küp olarak doğrayın.
- Et suyu için Knorr Et Suyu Toz Bulyon'u soğuk su ile çırparak karıştırın ve sonra ocağa koyarak bir taşım kaynatın.
- Varsa tantuni tavasına eğer yoksa derin bir tavaya etleri atıp soteleyin.
- Hazırladığınız et suyundan azar azar ilave ederek her seferinde buharlaşana kadar soteleyin. zeytinyağı ve yeşil biberleri ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Knorr Acısso'yu ekleyin.
- Etlerin pişmesini kontrol ederek gerekiyorsa biraz daha et suyu ilave edin.
- Domatesleri ilave edin ve lavaş ekmekleri ile üstünü kapatarak ekmeklerin yumuşamasını sağlayın.
- Yumuşayan lavaş ekmeklerini tezgahın üzerine açın, tantuni karışımını süzdürerek üzerlerine yayın.
- İnce piyazlık doğradığınız soğanları sumak ile yoğurun ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
- Bu soğanı da ekleyin ve lavaşların her iki ucunu iç tarafa kıvırarak rulo şeklinde sarın.
- Hazırladığınız bu dürümleri yanında minik biber turşuları ve limon ile servis edin.