Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Dana antrikot 1500 g
  • Domates 500 g
  • Biber, yeşil 300 g
  • Zeytinyağı 150 ml
  • Maydanoz, ince kıyım 10 g
  • Kuru soğan 400 g
  • Lavaş Ekmeği 10 adet
  • Limon (adet) 3 adet
  • Biber Turşusu (Minik) 50 adet
  • Knorr Et Suyu Toz Bulyon 750 g 20 g
  • Su 1 l
  1. Hazırlanışı

    • Dana etini sinirlerinden temizleyerek su ile kısa bir süre haşlayın.
    • Yeşil biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve yarım ay şeklinde kesin.
    • Kabuğunu soyduğunuz domateslerinde çekirdeklerini çıkartıp minik küp olarak doğrayın.
    • Et suyu için Knorr Et Suyu Toz Bulyon'u soğuk su ile çırparak karıştırın ve sonra ocağa koyarak bir taşım kaynatın.
    • Varsa tantuni tavasına eğer yoksa derin bir tavaya etleri atıp soteleyin.
    • Hazırladığınız et suyundan azar azar ilave ederek her seferinde buharlaşana kadar soteleyin. zeytinyağı ve yeşil biberleri ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Knorr Acısso'yu ekleyin.
    • Etlerin pişmesini kontrol ederek gerekiyorsa biraz daha et suyu ilave edin.
    • Domatesleri ilave edin ve lavaş ekmekleri ile üstünü kapatarak ekmeklerin yumuşamasını sağlayın.
    • Yumuşayan lavaş ekmeklerini tezgahın üzerine açın, tantuni karışımını süzdürerek üzerlerine yayın.
    • İnce piyazlık doğradığınız soğanları sumak ile yoğurun ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
    • Bu soğanı da ekleyin ve lavaşların her iki ucunu iç tarafa kıvırarak rulo şeklinde sarın.
    • Hazırladığınız bu dürümleri yanında minik biber turşuları ve limon ile servis edin.