Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hazırlanışı


Unilever Food Solutions'da Acılı Tantuni şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

...

Hazırlık

  1. Hazırlanışı

    • Dana etini sinirlerinden temizleyerek su ile kısa bir süre haşlayın.
    • Yeşil biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve yarım ay şeklinde kesin.
    • Kabuğunu soyduğunuz domateslerinde çekirdeklerini çıkartıp minik küp olarak doğrayın.
    • Et suyu için Knorr Et Suyu Toz Bulyon'u soğuk su ile çırparak karıştırın ve sonra ocağa koyarak bir taşım kaynatın.
    • Varsa tantuni tavasına eğer yoksa derin bir tavaya etleri atıp soteleyin.
    • Hazırladığınız et suyundan azar azar ilave ederek her seferinde buharlaşana kadar soteleyin. zeytinyağı ve yeşil biberleri ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Knorr Acısso'yu ekleyin.
    • Etlerin pişmesini kontrol ederek gerekiyorsa biraz daha et suyu ilave edin.
    • Domatesleri ilave edin ve lavaş ekmekleri ile üstünü kapatarak ekmeklerin yumuşamasını sağlayın.
    • Yumuşayan lavaş ekmeklerini tezgahın üzerine açın, tantuni karışımını süzdürerek üzerlerine yayın.
    • İnce piyazlık doğradığınız soğanları sumak ile yoğurun ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
    • Bu soğanı da ekleyin ve lavaşların her iki ucunu iç tarafa kıvırarak rulo şeklinde sarın.
    • Hazırladığınız bu dürümleri yanında minik biber turşuları ve limon ile servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Menu