Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Soğuk Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Iced Americano

soguk kahve

Kahvesini sütsüz sevenlerin favori tercihlerinden biri olan Iced Americano, bir shot espresso’nun üstüne soğuk su ve buz eklenmesiyle hazırlanıyor. İsteğe bağlı olarak şekerli ya da sade şekilde tüketilebiliyor. 

Iced Mocha

soguk kahve

Iced Mocha çikolata, süt ve kahvenin lezzet uyumunu sevenler için harika bir seçim. Yapımında 1/3 oranında espresso, 2/3 oranında da soğuk süt kullanılıyor. Misafirlerine Iced Mocha hazırlarken reçetene çikolata aroması eklemek için farklı yöntemlere başvurabilirsin şefim. Dilersen espresso ve süte doğrudan çikolata şurubu ekleyebilir, kahve bardağını erimiş çikolatayla süsleyebilir ya da kahvenin üstüne çikolata sosu ve krem şanti ilave edebilirsin. 

Iced Latte

soguk kahve

Yüksek oranda süt içeren soğuk kahve çeşitlerinden biri olduğu için Iced Latte yumuşak içimli kahveleri sevenler için daha uygun bir seçenek olabilir. Iced Latte’yi Iced Americano’dan ayıran tek fark, yapımında su yerine süt kullanılması. Bir shot espresso demlendikten sonra soğuk süt ve buzla karıştırılıyor, böylece ortaya bu lezzet çıkıyor. Dilersen Iced Latte’yi vanilya, karamel ve fındık gibi aromalarla da buluşturabilir ve menüdeki seçenekleri çoğaltabilirsin şefim. 

Frappe

soguk kahve

Ana vatanı Yunanistan olsa da günümüzde dünyanın birçok ülkesinde sıklıkla tüketilen Frappe, şimdiye dek sözünü ettiğimiz soğuk kahve çeşitlerinden daha farklı. Çünkü yapımında espresso değil, granül kahve kullanılıyor. Granül kahve ve şeker sıcak suda eritildikten sonra köpük kıvamını alana dek çırpılıyor, daha sonra üzerlerine soğuk süt ve buz ilave ediliyor. Misafirlerine oldukça kısa sürede sunabileceğin bir soğuk kahve çeşidi arıyorsan Frappe’yi listene ekleyebilirsin şefim. Çünkü Frappe yaparken espressonun demlenmesini beklemen gerekmiyor. 

Mazagran

soguk kahve

Mazagran, kökeni Cezayir olan bir soğuk kahve türü. Ancak Portekiz’de ve Avusturya’da da oldukça popüler. Orijinal versiyonunda espresso, limon ve buz kullanılıyor, Portekiz’de ise malzemelerin arasına rom da ekleniyor. Limonun asiditesini espressonun keskin aromasıyla buluşturması nedeniyle Mazagran her kahve tutkununun seveceği bir lezzet olmayabilir. Ancak sıra dışı tatlar arayanlar için cazip bir alternatif. 

Cold Brew

Cold Brew’un “Soğuk kahve nedir?” sorusuna bambaşka bir yanıt getirdiğini söyleyebiliriz şefim. Çünkü listemizdeki diğer tüm soğuk kahve çeşitleri, kahvenin sıcak suda demlenmesinden sonra soğuk süt ya da suyla karıştırılması sonucunda hazırlanıyor. Ancak Cold Brew yapımında orta ya da kalın öğütülmüş kahve çekirdekleri yaklaşık 12-18 saat boyunca soğuk suda demleniyor. Zaten “cold brew” sözcükleri de Türkçede soğuk demleme anlamına geliyor. 

soguk kahve

Cold Brew hazırlarken Cold Dripper gibi profesyonel ekipmanlardan yardım almayı düşünüyorsan kalın öğütülmüş kahve çekirdekleri kullanabilirsin. Ancak French Press’te demlenen Cold Brew için orta kalınlıkta kahve çekirdekleri kullanılması tavsiye ediliyor. 

Menüye bu seçenekleri ekleyerek misafirlerinin yaz aylarında kahve keyfinden mahrum kalmamasını sağlayabilir, onlara enfes lezzetler sunabilirsin şefim. Ayrıca, sözünü ettiğimiz tüm soğuk kahve çeşitlerini hazırlarken kendi yaratıcılığını ve tecrübeni de konuşturabilir, bu lezzetleri farklı aromalar ve sunum şekilleri kullanarak yorumlayabilirsin. Soğuk kahvelerin yanında servis edebileceğin soğuk tatlı reçeteleri ise seni bekliyor. Şimdiden eline sağlık!