Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Bruschetta Nedir?

Bruschetta Nedir?

İtalyan Antipasti olarak bilinen bruschetta, sadece İtalyan mutfağında kalmamış tüm dünyaya yayılmış. Kolay bulunabilen, sade malzemelerle hazırlanması onu dayanılmaz kılan bir özelliği. Bruschetta okunuşu “bruşetta”dır ve tadı unutulmazdır. Domates, fesleğen, sarımsak ve zeytinyağının harika birlikteliği, bu damak çatlatan atıştırmalığın temelini oluşturur. İtalyanların bruschettayı o kadar çok seviyorlar ki neredeyse her öğünde yiyorlar. Bu nedenle bruschetta, kahvaltıdan akşam yemeği öncesine dek, İtalyan sofralarında kendisine yer bulabilen bir güzellik. 

Bruschetta Ekmeği 

Bruschetta için klasik bir ekmek tercih etmen çok doğru olmaz. Bu özel lezzet için tercihini orta toklukta bir ekmekten yana kullanmalısın. Köy ekmeği, baget ekmeği, tava ekmeği ya da ekşi mayalı bir ekmek olabilir. 

Bruschetta Çeşitleri

Bruschetta Çeşitleri

Bruschettanın en temel malzemeleri belli de olsa, çeşitlendirmesi oldukça kolay ve lezzetli. Pek çok malzemeyi ekmek üstünde sunmak çoğu kişinin damağına hitap eder. Közlenmiş patlıcanlı ve mozarellalı, kapya biberli, keçi peynirli, avokadolu ya da incirli bile yapabilirsin. En lezzetli bruschetta mevsim domatesleri ile elde edersin ancak serada yetişmiş çeri domatesler de ona gayet güzel yakışır. En bilinenlerinden ve en temel malzemelerden oluşan domatesli bruschetta tarifine bir bakalım şefim. 

Domatesli Bruschetta Tarifi 

Domatesli Bruschetta Tarifi

Her zaman en çok tercih edilen bruschetta çeşidinin malzemelerine ve hazırlanışına birlikte bakalım:

Malzemeler

  • 4 dilim ekmek 

  • 6 dal fesleğen 

  • 2 adet domates

  • 1 tatlı kaşığı sirke

  • 2 yemek kaşığı mozzarella

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 

  • 3 diş sarımsak 

  • 1 tutam tuz

  • 1 tutam karabiber

Nasıl Yapılır? 

  1. Domatesleri yıka ve küp küp doğra, fesleğenleri de ince doğradıktan sonra domateslerle karıştır. 

  2. Sirkeyi, zeytinyağını, rendelenmiş sarımsakları, tuzu ve karabiberi ekle. 

  3. Ekmekleri fırında kızart.

  4. Kızarmış ekmeklerin üstüne, henüz sıcaklarken ikiye bölünmüş bir diş sarımsağı bastırarak sür ve üstlerine de biraz daha zeytinyağı gezdir.

  5. Hazırladığın domatesli sosu ekmeklerin üstüne yay ve mozzarelları da ufalayıp ekmeklerin üstüne serpiştir.

  6. İstediğin gibi servis edebilirsin. 

Bu güzelim İtalyan lezzetini en farklı ve en lezzetli şekilde kendi yorumunla sunacağına eminiz şefim. Şimdiden ellerine sağlık.