Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

1.Balık Ekmek

İstanbul demek boğaz demek. Boğaz ise bol balık demek. İstanbul’un simgesi konumundaki balık ekmek, mutlaka denenmesi gereken en özel sokak lezzetlerinden bir tanesidir. Özellikle Karaköy ve Eminönü civarında birçok balık ekmek satan yere rastlayabilirsin. Hafif bir salata ile tamamlanan balık ekmeğini isteğe göre Calve Ketçap ve Calve Mayonez ile tatlandırabilirsin.

 

2. Kokoreç

Sakatat sevenlerin gözdesi, sevmeyenlerin korkulu rüyası kokoreç, İstanbul sokak yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Mis gibi kokusu metrelerce öteden duyulur ve tezgahına doğru seni çeker. İstanbul’un hemen her yerinde rastlanabilse de özellikle en bilinen kokoreççiler Beyoğlu ve Eminönü civarındadır. Kokoreç içerisinde bol pul biber ve baharat bulunur. Bu nefis sokak yemeğini menüne eklemeyi düşünüyorsan, içerisine çok az Hellmann’s Hot BBQ sosu ekleyerek acı sevenlerin kalbini kazanırken kokorecin lezzetini de arttırabilirsin.

 

3. Mısır

Hem sağlıklı hem uygun fiyatlı hem lezzetli hem de pratik! Bir yandan vejetaryen hatta vegan. Aynı zamanda da glutensiz! Mısır, tüm beslenme şekillerine uyum sağlayabilen ve her yaştan insanın çok sevdiği muhteşem bir sokak atıştırmalığıdır. Zevke göre haşlanmış ya da közlenmiş olarak servis edilir. Tek başına nefis bir atıştırmalıkken restoran menülerine girdiğinde çok lezzetli bir yan yemeğe dönüşür. Özellikle barbekü etler, şarküteri sandviçler ve hamburgerlerin yanında nefis bir yan yemek olur. Biraz değişiklik yapmak istersen, közde hazırladığın mısırlara Hellmann’s Hot BBQ sos ekleyebilir ya da haşlanmış olarak sunuyorsan, yanında Hellmann’s Peri Peri Sos’la servis ederek özel lezzetler yakalayabilirsin.

 

4. İçli Köfte

İçli köfte muhteşem bir yemektir. Yumurta şeklini vermek biraz zordur. Yapımı el becerisi ve ustalık ister. İçi ve dış harcı farklı şekillerde hazırlanabilir. Kimi zaman haşlanarak yenilse de İstanbul sokaklarında karşılaşacağın tarifi kızartma şeklindedir. İçerisinde bol kıyma, kimi zaman ceviz, biraz soğan ve bol baharat bulunur. İçli köfte çok pratik bir şekilde yenebilen, son dere lezzetli ve doyurucu bir sokak lezzetidir. Menüne içli köfte eklediğinde, bu harika kızartma köftelerine yumuşaklık katması için yanında Calve Ketçap, Calve Mayonez ya da Hellmann’s Peri Peri Sos gibi farklı sosları sunabilirsin.

 

5. Midye Dolma

İstanbul demek boğaz demek, deniz demek diğer birçok şehirden daha fazla deniz ürünü demek. Özellikle bunlardan biri var ki tane olarak değil, tepsi tepsi yenmesiyle ün yapmış, bir yiyenin bir daha vazgeçemediği, üzerine yarışmalar düzenlenen bir lezzet. Evet, midye dolmadan bahsediyoruz. En fazla yiyenin şampiyonluğu kaptığı bu lezzet, açılan kabukların şakırtılarının birbirine karıştığı servis tablalarında hafif limonla buluşarak mideye indirilir. Yenilir demiyoruz, çünkü midye dolma yenilmekten çok yutulur. Özellikle gece gezmelerinin vazgeçilmezidir. Bu nefis dolma basitçe midye ve iç harcın birleşmesiyle yapılmıştır. Menüne midye dolma eklemek istersen şimdiden uyaralım; midyeler çok fazla kum tuttuğu için temizliği biraz zordur. Ama menüne ekleyeceğin midye dolma en sevilen başlangıçlardan birisi olmaya adaydır. Bir kez yemeğe başlayan bir servis daha ister, biliyoruz.

6. Pilav

Pilav, içerisine garip ürünler eklenip şov malzemesi olmadan önce İstanbul’un en eski sokak lezzetlerinden biriydi. Özellikle nohut pilav ve tavuk pilav satan arabalar şehrin hemen hemen her semtinde lezzetli bir atıştırmalık sunar. Açlığınızı kısa sürede gidermenin en sağlıklı ve besleyici yollarından biri olan pilavcılar, kimi zaman baharatla kimi zaman da salatayla süsler tabakları. Bu enfes lezzeti menüne taşırken klasik tavuklu pilavı tercih edebilirsin. Tavuklu pilav o kadar nefis ve sade bir yemektir ki onu her türlü sos çeşidiyle eşleştirebilirsin. En iyisi pilavını yanında Calve ve Hellman’s sosların bulunduğu bir soslukla sunarak seçimi yiyenlere bırakmak.

 

7. Ekmek Arası Köfte

Köfte kadar kalplerde yer edinmiş çok az yemek var. Ama İstanbul sokaklarında öyle bir çeşidi var ki akılları baştan almaya yetiyor. Ekmek arası köfteden bahsediyoruz. Eğer İstanbul sokaklarında bu köfteyi satan birileriyle karşılaşmadıysan baş döndüren kokusunu bilmiyor olabilirsin, ama inan bu köfte bambaşka! Özellikle Beşiktaş civarında satılan tükürük köfte; maçlarda, konserlerde, parklarda kısacası kalabalığın toplanmaya başladığı her yerde anında beliren el arabalarında satılır. Muhteşem kokusu sizi metrelerce öteden yakalar ve tezgahın başına getirir. Yanında domates ve biberle birlikte ekmek arası servis edilen bu güzelliği Hellmann’s Acı Sos ya da Calve Hardal’la birlikte sunarak menüne ekleyebilirsin.

 

8. Arnavut Ciğeri

Camlı bir kap içerisinde tüm lezzeti ile küp şeklinde doğranmış ciğerleri ekmek arası satan Arnavut ciğercileri, İstanbul’un bir başka güzel sokak lezzetçileridir. Sakatat kültürünün gelişmiş olduğu İstanbul için ciğer oldukça sevilen bir lezzettir. Arnavut ciğercileri şehrin farklı yerlerinde bulunsa da Kurtuluş, Beyoğlu ve Fatih civarında onlara sıkça rastlayabilirsin. Menünde arnavut ciğerine yer vererek eskilerden gelen bu geleneği kendi yorumunla yansıtabilirsin. Klasik olarak arnavut ciğeri, küp şeklinde doğranmış patates ve soğan ile birlikte servis edilir.

 

9. Islak Hamburger

Bu minik hamburgerler; yumuşacık, sulu, iştah kabartan kıvamda ve lezzetlidir. Islak hamburger o kadar çok sevilir ki çoğunlukla tek seferde birkaç tane birden yenir. İçlerindeki köftenin hafif baharatlı ve sarımsaklı lezzeti bol salçalı sosa bulanışı ile doyulmaz bir tada dönüşür. İstanbul sokak lezzetleri içerisinde en favorilerden biri olan ıslak hamburger restoran menülerine kolayca adapte olabilir. Yanında bol patates ve soğan halkası ile servis edebilirsin. Bu harika yemeği Calve Ketçap, Calve Mayonez, Calve Hardal ya da Hellmann’s Peri Peri sos gibi farklı soslar ekleyerek çeşitlendirmek ise senin elinde. 

 

10. Turşu Suyu

Şehrin yüzyıllar boyu süregelen geleneklerinden biri de turşucuları ve turşu suyudur. Başka hiçbir şehirde karşılaşamayacağınız bu sokak lezzeti ilk kez deneyenlere oldukça farklı gelir. Oysa İstanbullular, yaz ya da kış fark etmeden içerisinde biraz tane atılmış turşu suyunu severek içer. Basitçe bardakta biraz turşu ve bolca turşu suyu ufak bir çatalla birlikte servis edilir. Suyunu içer, taneleri de afiyetle yersin. Damak tadına göre; sade, şalgamlı ya da acılı çeşitleri olan bu farklı lezzeti tarihi yarımadanın her yerinde bulabilirsin.

 

11. Halka Tatlı

Bu tatlının seveni de sevmeyeni de çoktur. Aslında tulumba tatlısını andırsa da daha büyük olarak yapılır ve halka şeklindedir. Tulumbaya göre daha çıtır çıtır olur. Bol şerbetli bu tatlı, basit fakat lezzetiyle sevilen bir çeşittir. Menüne kolayca ekleyebileceğin bu hafif tatlıyı yanında biraz dondurma ve üzerinde tarçın gibi eklemelerle bambaşka bir boyuta taşıyabilirsin.

29 172
₺28,73 Ürün Fiyatı

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.