Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

  • Geniş ve derin bir tencere kullanın.
  • Tencerenin 3/4’ünü su ile doldurun.
  • Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur.
  • Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın.
  • Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.
  • Makarnanızın lezzetini arttırmak için kaynama suyuna yarım bardak süt ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin.
  • Aldente(diri) makarna pişirebilmek için paketlerin arkasında belirtilen minimum pişirme süresini aşmamaya özen gösterin.
  • Tencereye bir bardak soğuk su ekleyin ve makarnanızı süzün, sos ile yavaşça karıştın.
  • Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı, sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.
  • Makarnanız ateşten indirilip süzüldükten sonra bile pişirmeye devam ettiği için mümkün olduğunca kısa sürede sos ile karıştırıp servis edin. 

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.