- Geniş ve derin bir tencere kullanın.
- Tencerenin 3/4’ünü su ile doldurun.
- Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur.
- Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın.
- Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın.
- Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.
- Makarnanızın lezzetini arttırmak için kaynama suyuna yarım bardak süt ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin.
- Aldente(diri) makarna pişirebilmek için paketlerin arkasında belirtilen minimum pişirme süresini aşmamaya özen gösterin.
- Tencereye bir bardak soğuk su ekleyin ve makarnanızı süzün, sos ile yavaşça karıştın.
- Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı, sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.
- Makarnanız ateşten indirilip süzüldükten sonra bile pişirmeye devam ettiği için mümkün olduğunca kısa sürede sos ile karıştırıp servis edin.