Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

1. Fırında Sebzeli Köfte

 

10 kişi için malzemeler:

  • 500 gram patates
  • 670 gram patlıcan
  • 200 gram kuru soğan
  • 250 gram adet domates
  • 45 gram kırmızı kapya biber
  • 30 gram sivri biber

 

Köfte harcı için:

  • 1 kilogram köftelik kıyma
  • 150 gram rendelenmiş soğan
  • 2 adet yumurta
  • 16 gram galeta unu ya da bayat ekmek içi
  • 30 gram maydanoz
  • 4 gram tuz
  • 4 gram karabiber
  • 4 gram kimyon
  • 4 gram yenibahar

 

Sos için:

  • 70 gram zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
  • 10 gram domates salçası
  • 10 gram biber salçası
  • 400 ml sıcak su
  • 4 gram tuz

 

Yapılışı

Öncelikle köfteyi hazırlayarak başla. Diğer malzemeleri ve sosu hazırlarken köftelerine dinlenmesi için zaman vermiş olursun. Kıymayı bir kaba al ve içerisine galeta unu, ince ince kıyılmış maydanozları, baharatları ve yumurtaları ekle. Tüm malzemeyi güzelce yoğur. Köftelerin harcı hazır. Porsiyon sayısını kendin ayarlayabilirsin. Dilersen orta boy köfteler hazırla, dilersen daha küçük parçalar halinde ayır. Köftelerine şekil ver ve dinlenmeye bırak.

Ardından soğanları orta boy yarım halka şeklinde doğra. Patatesleri soğanlara uygun boyutta dilimlere ayır ve diğer malzemelere uygun şekilde domatesleri iri küplere böl. Patlıcanları çizgili şekilde soy ve patateslerden biraz daha kalın halkalar olacak şekilde kes. Sonrasında biberlerin orta kısımlarını alarak domateslerle aynı boyutlarda kes. Eğer patatesleri ve patlıcanları önden dilimlediysen, onları ayrı ayrı su dolu kaplarda bekletmeyi unutma. Böylece kararmalarını önlersin.

Sıra geldi sosu hazırlamaya! Bir tavada biber ve domates salçalarını hafifçe kavur ve kaynattığın suyu azar azar salçalara ekleyerek orta kıvamda bir sos haline getir. Bu sırada fırın tepsilerini dilersen güzelce yağla ya da alt kısımlarına yağlı kağıt ser. İlk kata soğanları, ardından patatesleri ve köfteleri koy. Üstlerine biberleri, patlıcanları ve en üst kata da domatesleri ekle. Tüm malzemenin üzerine sosu ekle ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişir. Nefis köftelerin hazır!

2. Fırında Sebzeli Tavuk Baget

 

10 kişi için malzemeler:

  • 10 adet tavuk baget
  • 150 gram soğan
  • 250 gram havuç
  • 650 gram büyük boy patates
  • 70 gram yeşil biber
  • 650 gram domates
  • 25 gram tatlı kaşığı domates salçası
  • 60 gram sıvı yağ
  • 6 gram tuz
  • 1 litre sıcak su

 

Yapılışı

Önce fırın tepsisini yağla. Ardından soğanları ve patatesleri soyarak orta kalınlıkta dilimle. Dilimlediğin malzemeleri fırın tepsisine diz. Halka şeklinde doğranmış biber ve havuçları ekleyip üzerlerine sıvı yağın bir kısmını gezdir. Tüm sebzeleri dizdikten sonra bagetleri ekle. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişir.

Bu sırada bir kaba salça, tuz ve ısıttığın suyu ekle. İçerisine küçük küpler halinde doğradığın domatesleri de koyup iyice karıştır. 20 dakikadır pişen yemeğin üzerine hazırladığın bu salçalı sosu gezdir ve fırın ısısını 180 dereceye kadar düşürüp bir 20 dakika daha pişir.

Rama Krema

Kremalı makarnada Rama Krema’dan daha iyisi yok.* UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
27 325
₺27,09 Ürün Fiyatı

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.