Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Ticari bir mutfak işletirken mutfak hijyeni en dikkat edilmesi gereken konudur. Üretim Yapılan Yerler ve Hizmet Bölümleri için restoran temizleme kontrol listesini kullanarak mutfak hijyeninizi en yüksek düzeyde tutun. 

  • ÜRETİM YAPILAN YERLER KONTROL LİSTESİ:

    HİZMET BÖLÜMLERİ KONTROL LİSTESİ: 

    Günlük:

    Günlük:

    • Tüm (kesme tahtaları ve gereçler dahil olmak üzere) yüzeyleri temizleyin.
    • Dondurma makinelerini ve diğer makineleri temizleyin
    • Fritözleri silin.
    • Çöp kutularını ve geri dönüşüm kutularını temizleyin ve boşaltın.  
    • Yerleri silin (müşterilerin bastığı zeminler dahil).
    • Izgaraların folyo tabanlarını değiştirin. 
    • Tüm önlükleri, bezleri ve şef kıyafetlerini yıkamaya gönderin.
    • Izgaraları temizleyin. 
    • Çöp kutularını boşaltın ve temizleyin.
    • Tüm besinleri etiketleyin ve üstünü kapatın.
    • Davlumbaz filtrelerini bulaşık makinesinde sterilize edin.
    • Masaları temizleyin. 
    • İçecek tabancalarını, muslukları ve lavaboları temizleyin.
    • Sandalye, masa, bar ve kabin gibi yüzeyleri temizleyin.
    • Yerleri elektrik süpürgesiyle süpürün.
    • Yerleri paspaslayın ve temizleyin.
    • Tüm tuvaletleri her vardiyada birkaç kez temizleyin.
    • Menüleri temizleyin.
    • Baharatlık ve tuzlukları silin.
    • Rafların ve diğer dekoratif eşyaların tozunu alın.
    • Bar tablalarını kaldırın ve değiştirin.

    Haftalık:

    Haftalık:

    • Buzdolaplarını, soğutucuları ve fırınları temizleyin ve sterilize edin (imalatçının talimatları uyarınca)
    • Duvarları temizleyin (gerekli ise). 
    • Girişi temizleyin (cam kapı, kapı kolları ve çerçeveler).
    • Yerleri ve halıları elektrik süpürgesine çekin. 
    • Kahve makinelerini sterilize edin.
    • Yerleri yüzey temizleyici ile temizleyin.
    • Fotoğraf çerçevelerini, tavan fanlarını, duvarları temizleyin (gerekli ise).
    • Süpürgelikleri temizleyin.
    • Sandalye ve masaların ayaklarını silin.

    Aylık: 

     
    • Tüm yağları temizleyin (fritöz, tezgahlar, fırın ve ocaklar). 
    • Dondurucuları silin.
    • Buz kutularını boşaltın ve temizleyin.
    • Tavanları temizleyin.
    • Mutfak ekipmanlarını temizleyin ve kontrol edin (bıçak keskinliği, buzdolabı sıcaklığı, fırın ve termometre kalibrasyonu)
     
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu