Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Ticari bir mutfak işletiyorsanız, müşterilerin besin tercihleri ve alerjenler hususunda ayak uydurmak zor olabilmektedir. Hizmet dışı bölümler ve hizmet bölümleri için mutfağınızda alerjenleri yönetmenizi sağlayacak kullanışlı bir kontrol listesi hazırladık. 

  • Glüten & alerjen hassasiyeti olan müşterilerinizin taleplerine yanıt vermenizi sağlayacak bir kontrol listesi

    1. Personel, özel beslenmeler hakkında neler biliyor? 
    2. Personel farkındalığının geliştirilmesi için mevcut bir eğitim programı var mı? 
    3. Devam eden eğitimler ve meydana gelen yeni alerjenlere ilişkin ihtiyaçları göz önünde bulundurabilmek için herhangi bir plan var mı?
    4. Müşterilerinize reklamınızı yapabilmek için herhangi bir sertifikasyon süreci var mı?
    5. Ciddi alerjik reaksiyonlar gösteren müşterilerinize yardımcı olabilmek için herhangi bir aksiyon planı var mı?
    6. Alerjen alternatifli yemekler sunmak için diğer restoranlar neler yapıyor?

    Müşterilerle & mutfakta iletişimi sağlamak amacıyla hizmet bölümleri için kontrol listesi

    1. Müşterilerin özel beslenme gereksinimleri açıkça anlaşılıyor mu?
    2. Bu gereksinimler mutfak personeline iyice açıklandı mı? 
    3. Mutfak personelinden gelen dönüş sonrasında müşteriye gerekli açıklamalar yapılıyor mu?
    4. Servisten sonra, mutfak personeli özel talebe için ilgili hususları dikkate aldığını tasdik edebiliyor mu?
    5. Müşterinin sunumla ilgili ve yemek yedikten sonraki tecrübesi her şeyin doğru yapıldığını tasdik ediyor mu?
    6. İletişim sürecini daha iyi hale getirebilmek için tecrübe ile gözlenmesi üzerine yönetime tavsiye edilebilecek etkileşimler oluyor mu?

    Güvenli glüten & alerjen içermeyen besinlerin hazırlanması için mutfaklara yönelik kontrol listesi

    1. Gıda ürünü doğru şekilde etiketleniyor mu?
    2. Menünüzdeki hangi içerikler yaygın olarak alerjik reaksiyonlara neden oluyor?
    3. Özel besin ihtiyaçları için alternatif olarak kolaylıkla kullanılabilecek besinler bulunuyor mu?
    4. Özel besin gereksinimlerine ilişkin hangi ürünler/yiyecekler değiştirilemez?
    5. Çapraz bulaşmayı önlemek için kullanılan özel bir çalışma alanı/mutfak ekipman seti var mı?
    6. Normal besinleri ile özel besinleri ayıran herhangi bir sistem kullanılıyor mu?
    7. Özel beslenme gıdaları tasdik edilip restoran çalışanları ile paylaşıldı mı?