Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Zeytinyağlı Kabak Hazırlanışı

  • Kabak (içi alınmış) 7 kg
  • Domates 1 kg
  • Kuru soğan 350 g
  • Pirinç 120 g
  • Dereotu 17 g
  • Zeytinyağı 350 ml
  • Ayçiçek yağı 500 ml
  • Su 2.5 l
  • Tuz 10 g
  • Maydanoz
  1. Zeytinyağlı Kabak Hazırlanışı

    Kabakları uzunlamasına dörde bölün ve çekirdeklerini alın, isteğe göre doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyun ve küp doğrayın, tencerenin ortasına soğanı koyun ve etrafına doğradığınız kabakları yerleştirin. Pirinci, domatesi, dereotunu kabakların üstüne koyun, ayrı bir kabın içinde suyu, zeytin yağı, ayçiçek yağını, Knorr Akdeniz salata sosunu, Knorr sarımsaklı çeşniyi karıştırın ve bu karışımı kabağa ilave edin. Kabağın üstünü yağlı kağıt ve tabak ile kapatın. Tencereyi ocağa koyun kısık ateşte 30 dakika kaynatın ve daha sonra kenara alıp soğuyunca üstüne ince kıyılmış dereotu yada maydanoz serpiştirerek servise hazır hale getirin.