Yörük Köftesi
"Yörük Köftesi"nin hazırlanışını ve lezzetini Unilever Food Solutions'la keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanış Adımları
-
Dana Kıyma - 7 Kg
-
Su - 1,1 Lt
-
Ince Esmer Bulgur - 100 Gr
-
Ekmek - 600 Gr
-
Kuru Soğan - 700 Gr
-
Sarımsak - 80 Gr
-
Kimyon - 70 Gr
-
Su - 14 Lt
-
Tuz - 20 Gr
-
Karabiber - 3 Gr
-
Sivri Biber - 600 Gr
-
Kültür Mantarı - 1 Kg
-
Domates - 2 Kg
-
Dere Otu - 40 Gr
-
Erişte - 1,2 Kg
-
Bezelye - 1,2 Kg
-
Donuk Enginar - 1,5 Kg
-
Kuru Soğan - 900 Gr
-
Ayçiçek Yağı - 300 Ml
Hazırlık
-
Hazırlanış Adımları
Bir kabın içinde Knorr Köfte Harcı, su, ince esmer bulgur, ekmek, kuru soğan,
sarımsak, kimyonu karıştırın ve 10 dakika bekleyin. Dana kıyma ve hazırlanan köfte
harcını karıştırın ve yoğurun. İsteğe göre porsiyonlayın ve küvetlere koyup 120
derece fırında 20 dakika ön pişirme yapın. Sos için ayçiçek yağı ile sırasıyla kuru
soğan, kültür mantarı, sivri biber, enginarları kavurun ve
12 lt su ilave edin. Ayrı bir kabın içinde 2 lt soğuk
su ile Knorr Napoliten Sos, Knorr Demi Glace
Sosu karıştırın ve kaynayan suya ilave edin.
Hazırlanan sosun içine köfteler, domates,
erişte, dereotu, bezelyeleri ilave edin ve kısık
ateşte 40- 50 dakika arası kaynatın. Servise
hazır hale getirin.