Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Yeşil Curry Ezmesi 200 g
  • Tavuk Göğüs / Derisiz - Kemiksiz 1200 g
  • Hindistan Cevizi Sütü 1250 ml
  • Patlıcan - Minik, İnce Dilimlenmiş 400 g
  • Sivri biber 300 g
  • Fesleğen, taze 50 g
  • Kaffir Lime Yaprağı 6 adet
  • Balık sosu (Çin) 225 ml
  • Palmiye Şekeri (Palm Sugar) 125 g
  • Lime 5 adet
  • Kırmızı Acı Biber 10 adet
  1. Hazırlanışı

    • Wok tavasının içine Rama Kremayı koyup hafifçe kaynatın ve yeşil curry ezmesini ekleyin, ardından tavukları atıp 5 dakika kadar daha kaynatın.
    • Balık sosu, hindistan cevizi sütü ve palmiye şekerini ilave edip kaynatın. Minik patlıcan dilimlerini de ekleyin ve patlıcanlar pişene dek kaynatmaya devam edin.
    • Fesleğen yapraklarını, "kaffir lime" yapraklarını ve yeşil biberi ekleyip ateşten alın. Derin bir kaseye koyup misket limonu, taze fesleğen yaprakları ve ince doğranmış acı kırmızı biber ile dekorlayıp buharda pişmiş pirinç ile servis edin.
+