Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hazırlanışı

  • Morina Balığı - Tuzda 1200.0 g
  • Zeytinyağı 125.0 ml
  • Kara Üzüm - İkiye Bölünüp Çekirdekleri Çıkarılmış 300.0 g
  • Tereyağı 120.0 g
  • Kırmızı Soğan - İkiye Bölünüp Çok Minik Doğranmış 60.0 g
  • Limon suyu 20.0 ml
  • Portakal kabuğu, rendelenmiş 3.0 g
  • Misket Limonu Kabuğu (Rende) 3.0 g
  • Vişne suyu 250.0 ml
  • Böğürtlen 30.0 g
  • Şeker 100.0 g
  • Su 570.0 ml
  • Süt 30.0 ml
  • Domates - Kiraz, İkiye Bölünmüş 100.0 g
  • Kereviz Sapı (Küp Doğranmış) 100.0 g
  • Sarı Dolmalık Biber, küp 50.0 g
  • Kırımızı Dolmalık Biber, küp 50.0 g
  • Havuç, küp 100.0 g
  • Kuru soğan, küp 100.0 g
  • Knorr Chef's Sebzeli Çeşni 1 kg 10.0 g
  • Frenk Soğanı 10.0 adet
  • Kekik, taze 11.0 g

...

Hazırlık

  1. Hazırlanışı

    • Tuzlu morina balığı filetolarını minimum 24, maksimum 48 saat, üstlerini tamamen kapatacak kadar bol soğuk suyun içinde bekletin, bu bekletme işlemini yaparken suyu ara ara değiştirin ve balığın tuzunun tamamen gitmesini sağlayın. Balık filetolarını sudan çıkarıp kurulayın ve porsiyonlayın. Daha sonra kızgın tavada zeytinyağı ile kızartın.
    • Patates Püresi için ocakta tencere içinde su, süt, tereyağı ve tuzu karıştırın. Kaynamasına yakın Knorr Pratik Patates'i ilave edin ve ocakta 2 dakika karıştırın.
    • Mevsim sebzeleri için bir tava içerisinde tereyağını kızdırın , daha sonra soğanları ekleyin, hafif yumuşadıklarında sırasıyla havuç, biberler, sap kereviz ve domatesleri ekleyin. Domateslerden hemen sonra Knorr Chef's Sebzeli Çeşni'yi ilave edin ve tuz-biberini kontrol edip ocaktan alın. Sebzeleri diri bir şekilde bırakıp renklerinin değişmemesi için bu işlemi çok uzun tutmayın.
    • Kara üzüm sosu için tereyağını derin bir sos tenceresinin içinde eritip soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin daha sonra sos için geri kalan tüm malzemeyi ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Daha sonra ocağın altını kısıp sosu yarısına kadar çektirin.
    • Patates püresini tabağın ortasına yuvarlak bir forma ile yerleştirip etrafına sebzeleri çevreleyin. Pürenin üstüne balığı yerleştirip kara üzüm sosunu gezdirin ve sosun içindeki kara üzüm tanelerinden birkaçını da balığın üstüne koyun. En üstede ikiye bölünmüş frenk soğanını ve 1 küçük kekik dalını koyup servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu