Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Smash Burger Köftesi

  • Dana kıyma 1200.0 gr
  • Tuz 6.0 gr
  • Karabiber 3.0 gr

Teriyaki Karamelize Soğan

Salatalık Chutney

Porsiyon Sunum


Smash burger, streetfood kültürünün en samimi ve sevilen lezzetlerinden biri. Bu reçetede klasik yapısını koruduk, ama son dokunuşlarla ona bambaşka bir karakter kazandırdık.

Burgerin temelini, tavada yüksek ısıyla karamelize edilmiş ince dana köfteler oluşturuyor. Ancak farkı yaratan detay, serviste kullanılan Hellmann’s Trüflü Mayonez. Yoğun, aromatik bu sos sayesinde burger sade ama rafine bir derinlik kazanıyor.

Dileyenler için tabağa son bir dokunuş olarak gerçek trüf rendesi de eklenebilir – bu da streetfood’un sınırlarını fine dining'e yaklaştıran lezzet katmanı oluyor

...

Hazırlık

  1. Smash Burger Köftesi

    • Köfte için kıymayı, tuz ve karabiber ile yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
    • 60 grlık parçalara bölün ve bir streç filmin arasında şekillendirin.
  2. Teriyaki Karamelize Soğan

    • Kuru soğanları ve taze kekiği çelik ve yayvan bir tavaya alın. Üzerini bir kartuş/kapak ile kapayın. Soğanları yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
    • Knorr Demi Glace sosu su ile açın ve soğanların üzerine dökün pişene kadar çektirmeye devam edin.
    • En son pekmezi ve Knorr Teriyaki Sos ekleyerek bitirin.
  3. Salatalık Chutney

    • Salatalıkları küp şeklinde ortası gelmeyecek şekilde doğrayın. Chili biberi ve sarımsakları da küp doğrayın ve salatalıklarla karıştırın. Üzerine Knorr Sebzeli Çeşni ekleyin karıştırın ve dinlenmesi için kenara alın.
    • Suyunu salan salatalık karışımının suyunu iyice süzün ve bir sos tenceresine alın. Üzerine elma sirkesi, şeker, ve su koyarak ocağa alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 20 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
    • Nişasta vesuyu bir kasede açın ve ocaktaki turşunuzun üzerine döküp istediğiniz kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin.
    • En son Hellmann's Hardal ile lezzetlendirerek, soğuması için kenara alın.
  4. Porsiyon Sunum

    • Tüm burger malzemelerini birleştirin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu