Tavuk "Yakitori" Şişleri, Soya Sos ile

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Tavuk But - Derisiz, kemiksiz 1.5 kg
-
Mirin (pirinç şarabı) 1050.0 ml
-
Soya sosu, standart 540.0 ml
-
Şeker 150.0 g
-
Çörek otu 5.0 g
-
Susam 5.0 g
-
Yeşil/taze soğan 25.0 g
-
Limon (adet) 3.0 adet
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Mirin, soya sos, şeker ve Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi küçük bir sos tenceresinin içinde orta dereceli bir ocağa koyarak yarıya kadar çektirin.
- Daha sonra hazırladığınız bu marinasyonu ocaktan alın.
- Tavukları bambu şişlere geçirip kömür ızgarasında çevirerek pişirmeye başlayın. Dilerseniz tavuk küplerinin arasına yeşil soğan yada pırasa parçaları da yerleştirebilirsiniz.
- Tavuklar yarı pişince hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla üstlerine sürün ve bunu tavuklar iyice pişene dek toplamda 3 kez tekrarlayın.
- Hazırladığınız tavuk ""yakitori""leri kavrulmuş susam, çörek otu, ince doğranmış yeşil soğan yaprakları ve limon ile servis edin.
- Not: Yakitori'nin yanında mantar, kuşkonmaz, minik yeşil biber ve kiraz domatesler servis edebilirsiniz