Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Tavuk But - Derisiz, kemiksiz 1.5 kg
  • Mirin (pirinç şarabı) 1050 ml
  • Soya sosu, standart 540 ml
  • Şeker 150 g
  • Çörek otu 5 g
  • Susam 5 g
  • Yeşil/taze soğan 25 g
  • Limon (adet) 3 adet
  1. Hazırlanışı

    • Mirin, soya sos, şeker ve Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi küçük bir sos tenceresinin içinde orta dereceli bir ocağa koyarak yarıya kadar çektirin.
    • Daha sonra hazırladığınız bu marinasyonu ocaktan alın.
    • Tavukları bambu şişlere geçirip kömür ızgarasında çevirerek pişirmeye başlayın. Dilerseniz tavuk küplerinin arasına yeşil soğan yada pırasa parçaları da yerleştirebilirsiniz.
    • Tavuklar yarı pişince hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla üstlerine sürün ve bunu tavuklar iyice pişene dek toplamda 3 kez tekrarlayın.
    • Hazırladığınız tavuk ""yakitori""leri kavrulmuş susam, çörek otu, ince doğranmış yeşil soğan yaprakları ve limon ile servis edin.
    • Not: Yakitori'nin yanında mantar, kuşkonmaz, minik yeşil biber ve kiraz domatesler servis edebilirsiniz
+