+

Hazırlanışı

  1. Hazırlanışı

    • Mirin, soya sos, şeker ve Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi küçük bir sos tenceresinin içinde orta dereceli bir ocağa koyarak yarıya kadar çektirin.
    • Daha sonra hazırladığınız bu marinasyonu ocaktan alın.
    • Tavukları bambu şişlere geçirip kömür ızgarasında çevirerek pişirmeye başlayın. Dilerseniz tavuk küplerinin arasına yeşil soğan yada pırasa parçaları da yerleştirebilirsiniz.
    • Tavuklar yarı pişince hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla üstlerine sürün ve bunu tavuklar iyice pişene dek toplamda 3 kez tekrarlayın.
    • Hazırladığınız tavuk ""yakitori""leri kavrulmuş susam, çörek otu, ince doğranmış yeşil soğan yaprakları ve limon ile servis edin.
    • Not: Yakitori'nin yanında mantar, kuşkonmaz, minik yeşil biber ve kiraz domatesler servis edebilirsiniz
+