Tavuk Ve Soğanla Doldurulmuş Kabaklar | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı:

  • Kabak 10000 g
  • Kuru soğan, jülyen 6000 g
  • Zeytinyağı 170 ml
  • Ayçiçek yağı 170 ml
  • Karabiber, çekilmiş 6 g
  • Su 3500 ml
  • Tavuk eti, kuşbaşı 5000 g
  1. Hazırlanışı:

    • Kabakları halka şeklinde kesin. İçlerini bıçak yardımı ile alın ve hafif tuzlu suda bekletin. Jülyen doğranan soğanları ayrı bir tencerenin içinde yağ ile birlikte soteleyin.
    • Soteleme işlemi soğanlar pembeleşinceye kadar devam ettirin. Tavukları minik küp olarak ya da kıyma şeklinde doğrayın, soğanlara ekleyip pişene dek soteleyin.
    • Bir litre su ile birlikte ayrı bir tencerede Napoliten Sosu kaynatın ve kaynayan sosu, soğan-tavuk karışımına ilave edin.
    • Yemeğin sosu için 2500 ml su ile Knorr Sarımsaklı Çeşni, Knorr Domates Soğanlı Çeşni’yi karıştırın, karabiberi de ekleyip, 2 dakika kaynatın.
    • Hazırladığınız içi süzdürün ve kabakların içine doldurup küvete dizin.
    • Küvete dizilen kabaklara sosu ilave edin ve 180 derece fırında 15 dakika kadar, kabaklar yumuşayıncaya dek pişirin.
    • Servise hazır hale getirin.