Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı:

  • Zeytinyağı 800 ml
  • Kuru soğan, küp 4500 g
  • Sarımsak, çok ince doğranmış 60 g
  • Limon kabuğu, rendelenmiş 75 g
  • Maydanoz, taze 60 g
  • Taze nane, ince kıyılmış 80 g
  • Tavuk but- kemikli, derisiz yağı alınmış, parçalara bölünmüş 10000 g
  • Kabak, uzunlamasına 3 cm kadar kesilmiş 1500 g
  • Havuç, uzunlamasına 3 cm kadar kesilmiş 2500 g
  • Yeşil fasulye, 2'ye 3'e kesilmiş 1500 g
  • Patlıcan, uzunlamasına 3 cm kadar kesilmiş 1500 g
  • Knorr Tavuk Suyu Toz Bulyon 750 g 160 g
  • Su 8000 ml
  1. Hazırlanışı:

    • Zeytinyağının yarısını geniş bir tencerenin içine koyarak orta ateşte kızdırın. Soğanları ekleyin ve soğanlar şeffaflaşıncaya dek 5 dakika kadar soteleyin.
    • Devamında sarımsak ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve taze baharatların 2/3 ünü ekleyip 3 dakika kadar daha soteleyin.
    • Zeytinyağının geri kalanı ile tavukları Knorr Tikka Masala Çeşnisi i ile harmanlayıp fırında pişirin.
    • Daha sonra pişen tavukları soğanlı karışımın içerisine alın. pişirmeye devam edin.
    • Eğer gerekiyorsa arada bir hafifçe zeytinyağı ekleyin. Tavuk suyu için: Knorr Tavuk Suyu Toz Bulyon'u su ile açıp ocağa koyun ve 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar kaynatın.
    • Tavukları koyduğunuz tencereye hazırladığınız bu tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın.
    • Kabak, havuç ve fasulyeyi ekleyip tekrar kaynamaya başlayınca da ocağın altını kısın ve düşük ateşte ağzı kapalı bir şekilde 20 dakika kadar sebzeler hafif kıtır bir şekilde pişene dek hafifçe kaynatmaya devam edin.
    • Daha sonra kapağını açıp bir 15 dakika kadar daha pişirin. Bir kevgir yardımıyla sosun içindeki malzemeyi süzerek bir kaba çıkarın, sonrasında sosu 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin, sos kaşığa yapışmaya başlayınca ocağı kapatın.
    • Bu sosu tavukların üzerine boşaltın ve geri kalan taze baharatları serpiştirerek servis edin.