Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Malzemeler

  • Bütün Tavuk 1200.0 g
  • Sarımsak 200.0 g
  • Taze Soğan 300.0 g
  • Rezene 200.0 g
  • Kırmızı biber 200.0 g
  • Havuç 250.0 g
  • 20 adet Mini Patlıcan
  • 6 adet Defne Yaprağı
  • 5 adet Yıldız Anason
  • Karabiber 10.0 g
  • Tarçın Çubuğu 5.0 g
  • Tuz 12.0 g
  • Susam 10.0 g
  • Şeri Sirkesi 750.0 ml
  • Elma Sirkesi 750.0 ml
  • Zeytinyağı 200.0 ml
  • Beyaz şarap 500.0 ml
  • Susam Yağı 30.0 ml
  • Beyaz Miso 50.0 g
  • Katsuobushi (İsteğe bağlı) 3.0 g
  • Mısır Unu 15.0 g
  • Frenk Soğanı 2.0 g

Bu yemek, İspanya, Latin Amerika ve Filipinler’de geleneksel olarak kullanılan escabeche adı verilen bir muhafaza tekniğine dayanıyor. Escabeche, tavuk, tavşan, balık gibi proteinlerin ya da sebzelerin sirke bazlı, güveç benzeri bir sıvı içinde pişirilerek muhafaza edilmesini sağlayan bir yöntemdir. Sirkenin asiditesi sayesinde bu yemek günlerce, hatta haftalarca bozulmadan saklanabilir.Şef Cruz, bu tekniği modern dokunuşlarla yeniden yorumladı—tarife tarçın, anason gibi yeni baharatlar, farklı sirke çeşitleri ekledi. Ayrıca, Asya mutfağından dashi ve miso gibi malzemeler kullanarak lezzet profilini zenginleştirdi. Hazırlanan bu tavuklu patlıcan yemeği soğuk ya da oda sıcaklığında başlangıç olarak servis edilebilir. Bu tarif geleneksel bir yöntemi çağdaş bir yorumla buluşturan bir yaklaşım olarak düşünülebilir.​

...

Hazırlık

  1. Malzemeler

    Tavuk:
    • Tavuk parçalarını zeytinyağı ile tavada kızartın, içi pişmemiş kalsın.
    • Aynı tavada doğranmış sebzeleri kavurun.
    • Tuz, karabiber, anason, tarçın ve defne yapraklarını ekleyin.
    • Tavuk parçalarını sebzelere ekleyip birkaç dakika pişirin.
    • Şeri sirkesi, elma sirkesi, beyaz şarap ve Knorr Tavuk Bulyon ekleyerek 35 dakika kısık ateşte pişirin.
    • Tavuk pişince misoyu sıcak sosta çözüp karışıma ekleyin, susam yağını da ilave edin.

    Patlıcan:
    • Tavuklar oda sıcaklığına gelince etleri tel tel ayırın.
    • Patlıcanları ızgarada pişirip kabuklarını soyun.
    • Patlıcanları ayrılmış tavuk etleri ile doldurun.

    Sos :
    • Pişirme suyunu süzüp kaynatarak kıvamını yoğunlaştırın.
    • Mısır unuyla sosu koyulaştırın.
    • Sosu patlıcanların üzerine gezdirip susam, turşulanmış kırmızı soğan ve frenk soğanı ile süsleyin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu