Sütlü Patates Ve Kereviz

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Patates 8000 g
-
Kereviz 12000 g
-
Tereyağı 1000 g
-
Süt 5000 ml
-
Peynir, Kaşar 2000 g
-
Biberiye 50 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Patatesleri ve kerevizleri soyup aynı kalınlık ve ölçülerde yuvarlak biçimde dilimleyin. Tereyağını bir kapta eritin.
- Daha sonra süt, tereyağı, Knorr Sarımsaklı Çeşni ve Knorr Sebzeli Çeşni’yi iyice çırparak karıştırın.
- Tuzunu kontrol edip sebzeleri bu karışımın içine atınız ve harmanlayarak karıştırınız.
- Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine, sebzeleri yanlamasına üst üste ve birbiri ardına gelecek şekilde sıralayınız.
- Sütlü karışımın geri kalanını da üstüne döküp üstlerini kapatacak kadar olmasını sağlayınız. 160 derecelik fırında üstleri hafif renk almaya başlayıncaya kadar pişirin.
- Daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini ve biberiyeleri serpiştirip kızarana kadar pişirmeye devam edin.
- Fırından çıkartıp servis edin.