Soğan Soslu Köfte
"Soğan Soslu Köftesi"nin hazırlanışını ve lezzetini Unilever Food Solutions'la keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanış Adımları
-
Dana Kıyma - 7 Kg
-
Su - 1,1 Lt
-
Ince Esmer Bulgur - 100 Gr
-
Ekmek - 600 Gr
-
Kuru Soğan - 700 Gr
-
Sarımsak - 80 Gr
-
Kimyon - 70 Gr
-
Kuru Soğan - 5 Kg
-
Ayçiçek Yağı - 500 Ml
-
Su - 15 Lt
-
Krema - 2,5 Lt
-
Karabiber - 10 Gr
-
Sarımsak - 50 Gr
-
Defne Yaprağı - 3 Adet
-
Kırmızı Kapya Biber - 2 Kg
-
Havuç - 4 Kg
-
Bezelye - 2 Kg
Hazırlık
-
Hazırlanış Adımları
Bir kabın içinde Knorr Köfte Harcı, su, ince esmer bulgur, ekmek, kuru soğan,
sarımsak, kimyonu karıştırın ve 10 dakika bekleyin. Dana kıyma ve hazırlanan
köfte harcını karıştırın ve yoğurun . Rosto köfte şekline getirin ve 130 derece
fırında 50 -70 dakika arası pişirin. Sos için ayçiçek yağı ile kuru soğanı kavurun,
kavrulan soğana krema, su, Knorr Demi Glace Sos, karabiber, sarımsak, defne
yaprağı ilave edin ve 20 -30 dakika kaynatın. Kaynayan sosu blenderdan geçirin
ve süzdürün. Rosto köfteleri dilimleyip küvetlere dizin, hazırlanan sostan ilave
edin, sebzelerini ekleyin ve 140 derece fırında 30 dakika pişirin.