Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

İç Harç (Kıymalı Soyalı Karışım):

Dış Harç (Hamur Karışımı):

  • İnce Esmer Bulgur 3200.0 g
  • İrmik 1600.0 g
  • Un 900.0 g
  • İç Harcın süzülen suyu (bulguru ıslatmak için) 5.0 l
  • Biber Salçası 400.0 g
  • Tuz 100.0 g
  • Kimyon 20.0 g
  • Fesleğen, kurutulmuş 10.0 g

...

Hazırlık

  1. İç Harç (Kıymalı Soyalı Karışım):

    • Tencerede soğanları kavurun.
    • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
    • Havuçları ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.
    • Knorr Soyalı Yemek Harcı ve 1.5 litre suyu karıştırıp tencereye ekleyin ve pişirin.
    • Karışımı süzün ve kıymalı harcı 1/1 tepsiye yayın.
    • Süzülen suyla dış harç hazırlanacak, atmayın.
  2. Dış Harç (Hamur Karışımı):

    • Bulguru ve irmiği kaba alın.
    • İç harçtan süzülen sıcak suyu ekleyip üzerini örtün, 10–15 dakika demleyin.
    • Knorr Patates, un, salça, baharatları ekleyin. İyice yoğurun. Yumuşak ama dağılmayan bir hamur elde edin.

  3. Şekillendirme ve Pişirme

    • Hafif yağlanmış sininin tabanına hazırladığınız iç harcı eşit şekilde yayın.
    • Üzerine yoğurduğunuz dış harcı elinizle bastırarak dikkatlice yerleştirin. İnce bir tabaka olacak şekilde yayın.
    • Üzerini ıslak el ile düzeltin.
    • Bıçakla dilimleyin.
    • Üzerine az miktarda sıvı yağ gezdirin.
    • 180°C önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin (yaklaşık 35–40 dakika).
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu