Sebzeli Körili Tavuk But

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Tavuk But - Derisiz, kemiksiz 12000 g
-
Nohut, haşlanmış 3000 g
-
Kabak 4000 g
-
Havuç 3000 g
-
Patlıcan 2000 g
-
Domates - Konserve, Doğranmış, Süzülmüş 2750 g
-
Ayçiçek yağı 300 ml
-
Kuru soğan, küp 1000 g
-
Sarımsak (ince doğranmış) 30 g
-
Taze Zencefil 50 g
-
Köri, toz 80 g
-
Knorr Tavuk Suyu Toz Bulyon 750 g 100 g
-
Su 5000 ml
-
Maydanoz, düz 1000 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Tavukları küp olarak doğrayın, 120 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapın.
- Ocakta, tencere içinde, ayçiçek yağı ile sırasıyla: tavuk, havuç, kuru soğan, sarımsak ve zencefili kavurun.
- Köri ilave edin. Kavrulan malzemeye: konserve domates, tavuk suyu, nohutu ekleyip, 20-25 dakika kısık ateşte kaynatın.
- Daha sonra içleri alınmış kabak, patlıcanı ekleyerek, 10-15 dakika daha kaynatın.
- İnce doğranmış maydanoz ile servise hazır hale getirin.