Sebzeli Güveç

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Biber, kırmızı kapya 1000.0 g
-
Kabak 3000.0 g
-
Kırmızı Soğan 1500.0 g
-
Zeytinyağı 600.0 ml
-
Tuz 20.0 g
-
Patates (küçük boy) 4000.0 g
-
Taze fasulye 2500.0 g
-
Domates 1500.0 g
-
Sarımsak 50.0 g
-
Limon suyu, taze sıkılmış 50.0 ml
-
Kekik, kurutulmuş 10.0 g
-
Maydanoz, taze 75.0 g
-
Domates sosu 1500.0 g
-
Su 1300.0 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Tüm sebzeleri aynı boyutlarda olacak şekilde 3-4 cm uzunluğunda doğrayın.
- Kabak ve soğanları hafif zeytinyağı ile kızdırdığınız bir tavada hafifçe kavurun ve tuzunu ayarlayın.
- Daha sonra 180 derecelik fırında 12 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra çıkartıp bir süzgece alın.
- Geri kalan zeytinyağı ile patates, taze fasulye, sarımsak, limon suyu, domates, domates sosunu ve kekiği harmanlayıp tuzunu atarak lezzetlendirin.
- Bu sebzeleri yayvan bir güveç tenceresine alarak yayın, üzerine daha önce hazırladığınız kabak ve soğanları dağıtın.
- Alüminyum folyo ile üzerini kapatın ve 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Sonra folyoyu çıkartın ve yemek suyunu çekip sebzeler pişene dek ve güvecin üst kısmı da kızarana kadar pişirin.
- Pişen güveci fırından çıkartın ve 10 dakika kadar dinlendirip üstüne maydanoz serpiştirip servis edin.