Sebzeli Firik Pilavı | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı:

  • Firik buğdayı 6000 g
  • Havuç 500 g
  • Kuru soğan 500 g
  • Kereviz 500 g
  • Tereyağı 250 g
  • Zeytinyağı 250 ml
  • Dereotu, ince kıyılmış 15 g
  • Taze nane, ince kıyılmış 15 g
  • Su 8000 ml
  • Knorr Tavuk Suyu Toz Bulyon 750 g 50 g
  1. Hazırlanışı:

    • Firik buğdayını 1 gün önceden bol su ile ıslatın.
    • Daha sonra süzdürün. Pilavı pişireceğiniz derin bir tencerenin içine tereyağını ve zeytinyağını koyup kızdırın.
    • Tavla zarı şeklinde kestiğiniz soğanları ve diğer sebzeleri soteleyin.
    • Firik buğdayını da ilave edip biraz daha kavurun.
    • Ayrı bir tencerede Knorr Tavuk Bulyon, su ve Knorr Sebzeli Çeşni’yi kaynatıp kavrulan pirince ilave edin, kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin.
    • Eğer çok kuru kalıyorsa çeşnili sudan biraz daha hazırlayıp azar azar ilave edin.
    • Hafif sulu ve yumuşak bir pilav elde edince pilavı demlendirin ve servise hazır hale getirin.