Sebzeli Firik Pilavı

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Firik buğdayı 6000.0 g
-
Havuç 500.0 g
-
Kuru soğan 500.0 g
-
Kereviz 500.0 g
-
Tereyağı 250.0 g
-
Zeytinyağı 250.0 ml
-
Dereotu, ince kıyılmış 15.0 g
-
Taze nane, ince kıyılmış 15.0 g
-
Su 8000.0 ml
-
Knorr Tavuk Suyu Toz Bulyon 750 g 50.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Firik buğdayını 1 gün önceden bol su ile ıslatın.
- Daha sonra süzdürün. Pilavı pişireceğiniz derin bir tencerenin içine tereyağını ve zeytinyağını koyup kızdırın.
- Tavla zarı şeklinde kestiğiniz soğanları ve diğer sebzeleri soteleyin.
- Firik buğdayını da ilave edip biraz daha kavurun.
- Ayrı bir tencerede Knorr Tavuk Bulyon, su ve Knorr Sebzeli Çeşni’yi kaynatıp kavrulan pirince ilave edin, kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin.
- Eğer çok kuru kalıyorsa çeşnili sudan biraz daha hazırlayıp azar azar ilave edin.
- Hafif sulu ve yumuşak bir pilav elde edince pilavı demlendirin ve servise hazır hale getirin.