Sebze Fritata

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Kuru soğan, küp 1500 g
-
Yeşil biber- küp doğranmış 1500 g
-
Kırmızı kapya biber, küp doğranmış 1500 g
-
Sarımsak (ince doğranmış) 25 g
-
Zeytinyağı 750 ml
-
Patates, küp (haşlanmış) 4000 g
-
Kabak, içi alınıp küp doğranmış 1500 g
-
Ispanak, donmuş 2000 g
-
Yumurta 100 adet
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Zeytinyağının yarısı ile soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin. Pişince bunları tencereden çıkarıp kenara alın.
- Aynı tencereye zeytinyağının geri kalanını ekleyin. Yağ kızınca patatesleri ekleyip kızarıncaya kadar pişirin, sonra kabakları ve en sonda ıspanağı ilave edip 4 dakika kadar pişirin.
- Ocaktan alın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, sonra sotelediğiniz sebzeleri içine ekleyin. Bu karışımı yağlanmış ve yapışmaz fırın tepsisinin içine 2 parmak kalınlığında yayın.
- Tepsinin üstünü kapatıp 180 derecelik fırında yumurta içini çekip katılaşıncaya kadar pişirin.
- Daha sonra tepsinin üstünü açın ve biraz daha pişirerek üstünün kızarıp renk almasını sağlayın.
- Daha sonra fırından çıkarıp biraz dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.