Sebze Fritata | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı:

  • Kuru soğan, küp 1500 g
  • Yeşil biber- küp doğranmış 1500 g
  • Kırmızı kapya biber, küp doğranmış 1500 g
  • Sarımsak (ince doğranmış) 25 g
  • Zeytinyağı 750 ml
  • Patates, küp (haşlanmış) 4000 g
  • Kabak, içi alınıp küp doğranmış 1500 g
  • Ispanak, donmuş 2000 g
  • Yumurta 100 adet
  1. Hazırlanışı:

    • Zeytinyağının yarısı ile soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin. Pişince bunları tencereden çıkarıp kenara alın.
    • Aynı tencereye zeytinyağının geri kalanını ekleyin. Yağ kızınca patatesleri ekleyip kızarıncaya kadar pişirin, sonra kabakları ve en sonda ıspanağı ilave edip 4 dakika kadar pişirin.
    • Ocaktan alın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, sonra sotelediğiniz sebzeleri içine ekleyin. Bu karışımı yağlanmış ve yapışmaz fırın tepsisinin içine 2 parmak kalınlığında yayın.
    • Tepsinin üstünü kapatıp 180 derecelik fırında yumurta içini çekip katılaşıncaya kadar pişirin.
    • Daha sonra tepsinin üstünü açın ve biraz daha pişirerek üstünün kızarıp renk almasını sağlayın.
    • Daha sonra fırından çıkarıp biraz dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.