Sakızlı Muhallebi İrmik Tatlısı | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Sakızlı Muhallebi İrmik Tatlısı

  • Süt 4000 ml
  • Nişasta, Buğday 75 g
  • Sana’dan Dorina %70 Yağlı Bitkisel Margarin 250 G 250 g
  • Şeker 750 g
  • İrmik 500 g
  1. Sakızlı Muhallebi İrmik Tatlısı

    • Sana Dorina yağı ocağa koyun, irmiği ilave edin ve kısık ateşte kahverengi olana kadar kavurun.
    • Diğer yandan süt ve şekeri kaynatın, irmiğe ilave edip karıştırın ve kısık ateşte demlendirin.
    • Hazırladığınız irmik helvasını tepsiye alın ve düzleyin, soğumaya bırakın.
    • Carte D'Or Damla Sakızlı Muhallebi ve sütü ocağa koyun, karıştırarak 3-4 dk. kaynatın.
    • Nişastayı sulandırıp muhallebiye karıştırarak ekleyin.
    • Hazırladığınız muhallebiyi irmik helvasının üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
    • Buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra dilimleyip servis edin.