Sakız Böreği
Sofraların vazgeçilmesi kıymalı böreğe yaratıcı bir dokunuş. Sakız Böreği şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Sakız Böreği
-
Dana kıyma 500.0 g
-
Havuç 100.0 g
-
Kuru soğan 150.0 g
-
Yufka 1200.0 g
-
Rama Professional %31 Yağlı Bitkisel Krema 1 L - Çok Amaçlı Kullanım 50.0 ml
-
Süt 200.0 ml
-
Zeytinyağı 40.0 ml
-
Tereyağı 30.0 g
-
Sana’dan Dorina %70 Yağlı Bitkisel Margarin 250 G 80.0 g
-
Yumurta 200.0 g
Hazırlık
-
Sakız Böreği
- Ocakta zeytinyağı ile birlikte sırasıyla kuru soğan, havuç ve kıymayı soteleyin ve soğutun.
- Ayrı bir tencere içeresinde Rama Krema, süt, Knorr Sebzeli Çeşni, Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni, tereyağı, yumurta sarısı ve Dorina Yağın yarısını karıştırın ve ocakta ılık duruma getirine kadar ısıtın.
- Tepsiyi Dorina ile yağlayın ve yufkaları açın.
- Hazırlanan kıyma karışımını yufkaların arasına serpiştirin ve sosu fırça ile sürün.
- Yufka ile üzerini kapatın.
- En son olarak geri kalan sosu ekleyin haşhaşını serpiştirin, 180 derece fırında 30-40 dk. arası pişirin ve servise hazır hale getirin.