Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Sakız Böreği

  • Dana kıyma 500 g
  • Havuç 100 g
  • Kuru soğan 150 g
  • Yufka 1200 g
  • Süt 200 ml
  • Zeytinyağı 40 ml
  • Tereyağı 30 g
  • Yumurta 200 g
  1. Sakız Böreği

    • Ocakta zeytinyağı ile birlikte sırasıyla kuru soğan, havuç ve kıymayı soteleyin ve soğutun.
    • Ayrı bir tencere içeresinde Rama Krema, süt, Knorr Sebzeli Çeşni, Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni, tereyağı, yumurta sarısı ve Dorina Yağın yarısını karıştırın ve ocakta ılık duruma getirine kadar ısıtın.
    • Tepsiyi Dorina ile yağlayın ve yufkaları açın.
    • Hazırlanan kıyma karışımını yufkaların arasına serpiştirin ve sosu fırça ile sürün.
    • Yufka ile üzerini kapatın.
    • En son olarak geri kalan sosu ekleyin haşhaşını serpiştirin, 180 derece fırında 30-40 dk. arası pişirin ve servise hazır hale getirin.