Pırasa Güveç, Patates Ve Fasulye İle

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Pırasa 12000 g
-
Patates 4000 g
-
Kuru Fasulye, haşlanmış 2000 g
-
Kuru soğan 2000 g
-
Su 8000 ml
-
Dana eti 4000 g
-
Ayçiçek yağı 50 ml
-
Tereyağı 100 g
-
Maydanoz, taze 100 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Küp doğradığınız dana etini, kızdırdığınız bir tavada ayçiçeği yağı ve tereyağı ile kavurarak pişirin.
- Ayrı bir tencerede çok az ayçiçeği yağında, sırası ile soğan ve pırasayı soteleyip, çeşnili suyunu ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca etleri de ekleyin, 20 dakika kadar kaynatın.
- Patates ve fasulyeleri ekleyin ve hepsi tam olarak pişene kadar orta ateşte kaynatın.
- Tuzunu kontrol edip üstüne ince kıyılmış maydanozları serpiştirerek servis edin.