Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Yumurta 2 adet
  • Ayçiçek yağı 20 ml
  • Un, buğday 500 g
  • Tuz 8 g
  • Dana kıyma 1250 g
  • Su 200 ml
  • Sızma Zeytinyağı 30 ml
  • Defne Yaprağı 2 adet
  • Rama Krema - %31 Yağlı - Çırpılmış 100 g
  • Peynir, Labne 200 g
  • Süzme yoğurt 100 g
  • Misket Limonu 4 adet
  • Tane Karabiber (Değirmen) 2 g
  1. Hazırlanışı

    • İç malzemesi için bir kabın içerisinde Knorr Köfte Harcı'nı, su ve zeytinyağı ile karıştırın, birkaç dakika bekletip kıymaya ekleyin. Karışımı iyice yoğurup dolaba kaldırın.
    • Hamuru için yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve çiçek yağı ile suyu ekleyip karıştırın, toplam ağırlık 230 ml olacaktır. Daha sonra bu karışımı un ile birlikte hamur karıştırma makinasına koyup düşük devirde döndürün. Hamur toparlanınca makinanın haznesinden çıkarıp biraz un yardımıyla toparlayın ve bir kenarda yarım saat kadar üstü kapalı bir şekilde dinlendirin.
    • Ekşi krema için çırpılmış Rama Krema'yı, labne peynirini, süzme yoğurdu, misket limonlarının suyunu, tuz ve karabiberi karıştırma kabının içine koyarak yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
    • Dinlendirdiğiniz hamuru , hamur açma makinası yardımıyla ince geniş bir şerit halinde açın.
    • Daha sonra yaklaşık 5 cm çapında yuvarlak bir hamur kesici forma yardımıyla kesin. Kestiğiniz bu hamurların ortasına bir çay kaşığı dolusu kadar iç malzemesini koyun ve önce yarım daire olacak şekilde bir tarafını diğer tarafının üstüne kapatın. Son olarak da yarım dairelerin uç noktalarını birleştirerek pelmeni'leri hazırlayın.
    • Hazırladığınız pelmeni'leri tuzlu kaynar suya azar azar atarak haşlayın, haşlanan pelmeni'ler suyun üzerine çıkacaklardır, 3 dakika kadar daha kaynatıp süzdürün.
    • Bir tavada eriteceğiniz tereyağı ile karıştırın ve tuz-biberini kontrol edip tabağa alın. Üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek yanında ekşi krema ile servis edin.
+