Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Patlıcanlı Pilav

  • Pirinç 1800 g
  • Patlıcan 700 g
  • Kuru soğan 150 g
  • Tereyağı 70 g
  • Zeytinyağı 90 ml
  • Dereotu, ince kıyılmış 5 g
  • Taze nane, ince kıyılmış 5 g
  • Dolmalık Fıstık 20 g
  • Su 2300 ml
  • Domates 250 g
  • Knorr Tavuk Suyu Toz Bulyon 750 g 15 g
  1. Patlıcanlı Pilav

    • Pirinçleri bol suda yıkayın, ıslatın ve süzdürün.
    • Patlıcanları tavla zarı şeklinde kesin ve yağda kızartın.
    • Ocakta tencere içine tereyağı ve zeytin yağını koyun sırasıyla kuru soğan, dolmalık fıstık, pirinç, domatesi kavurun.
    • Kavrulma işlemi bitmesine yakın kızartılan patlıcanları, dere otu, nanesini ekleyin.
    • Ayrı bir tencerede Knorr Tavuk Bulyon, su, Knorr Sebzeli Çeşniyi kaynatın ve kavrulan pirince ilave edin.
    • Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin ve pilavı demlendirin.
    • Servise hazır hale getirin.