Patlıcanlı Pilav
Klasik pilavlarınızı bu lezzetli sebzeyle zenginleştirip misaifirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Leziz Patlıcanlı Pilav tarifini hemen keşfedin!

İçindekiler
Patlıcanlı Pilav
-
Pirinç 1800 g
-
Patlıcan 700 g
-
Kuru soğan 150 g
-
Tereyağı 70 g
-
Zeytinyağı 90 ml
-
Dereotu, ince kıyılmış 5 g
-
Taze nane, ince kıyılmış 5 g
-
Dolmalık Fıstık 20 g
-
Su 2300 ml
-
Domates 250 g
Hazırlık
-
Patlıcanlı Pilav
- Pirinçleri bol suda yıkayın, ıslatın ve süzdürün.
- Patlıcanları tavla zarı şeklinde kesin ve yağda kızartın.
- Ocakta tencere içine tereyağı ve zeytin yağını koyun sırasıyla kuru soğan, dolmalık fıstık, pirinç, domatesi kavurun.
- Kavrulma işlemi bitmesine yakın kızartılan patlıcanları, dere otu, nanesini ekleyin.
- Ayrı bir tencerede Knorr Tavuk Bulyon, su, Knorr Sebzeli Çeşniyi kaynatın ve kavrulan pirince ilave edin.
- Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin ve pilavı demlendirin.
- Servise hazır hale getirin.