Patlıcan Paçası
Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti... Patlıcan Paçası şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Patlıcan Paçası
-
Patlıcan 3500.0 g
-
Yeşil Domates 600.0 g
-
Su 1000.0 ml
-
Kuru soğan 200.0 g
-
Sivri biber 150.0 g
-
Zeytinyağı 200.0 ml
-
Karabiber, çekilmiş 2.0 g
-
Tuz 10.0 g
-
Toz şeker 10.0 g
-
Limon suyu 40.0 ml
-
Sirke, elma 60.0 ml
Hazırlık
-
Patlıcan Paçası
- Patlıcanları delin, yağda kızartın ve kabuklarını soyun.
- Ocakta tencere içinde yağı kızdırın ve sırasıyla kuru soğan, sivri biber ve domatesi soteleyin ve 500 ml suyu ekleyin kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir kabın içinde Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni, Knorr Sarımsaklı Çeşni, Knorr Napoliten Sos, su, elma sirkesi, toz şeker, tuz, karabiberi homojen olana kadar karıştırın ve kaynayan suya ilave edin.
- Kabuğu soyulan patlıcanları ekleyin ve 2 dk. kaynatın.
- Soğutun ve servise hazır hale getirin.