Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Patlıcan Paçası

  • Patlıcan 3500 g
  • Yeşil Domates 600 g
  • Su 1000 ml
  • Kuru soğan 200 g
  • Sivri biber 150 g
  • Zeytinyağı 200 ml
  • Karabiber, çekilmiş 2 g
  • Tuz 10 g
  • Toz şeker 10 g
  • Limon suyu 40 ml
  • Sirke, elma 60 ml
  1. Patlıcan Paçası

    • Patlıcanları delin, yağda kızartın ve kabuklarını soyun.
    • Ocakta tencere içinde yağı kızdırın ve sırasıyla kuru soğan, sivri biber ve domatesi soteleyin ve 500 ml suyu ekleyin kısık ateşte kaynamaya bırakın.
    • Ayrı bir kabın içinde Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni, Knorr Sarımsaklı Çeşni, Knorr Napoliten Sos, su, elma sirkesi, toz şeker, tuz, karabiberi homojen olana kadar karıştırın ve kaynayan suya ilave edin.
    • Kabuğu soyulan patlıcanları ekleyin ve 2 dk. kaynatın.
    • Soğutun ve servise hazır hale getirin.