Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  1. Hazırlanışı

    Zırhta çekilmiş kuzu kıyması ve kuyruk yağını bir karıştırma kabına koyarak pul biberi ekleyin
    Knorr Köfte Harcı ile suyu karıştırıp bir kaç dakika bekletin ve kıymaya ilave edin, sonra yoğurarak kebap karışımını elde edin. Buz dolabında 2 saat kadar bekletin.
    Patlıcanları halka olarak dilimleyin ve tuzlu suyun içinde acılıkları çıkana kadar bekletin.
    Dolaptan çıkarttığınız kebap harcınızı eşit toplar halinda koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin.
    Sonra uzun bir ızgara şişine sırasıyla bir patlıcan takıp ardından kebap harcını takın ve bunu şişin sonuna kadar tekrarlayın.
    Izgarayı hafifçe yağlayıp hazırladığınız patlıcanlı kebapları ara ara çevirerek pişirin. Pişirme işlemini yaparken kebapları kurutmamaya özen gösterin, içlerinin sulu kalması herzaman lezzetli bir kebap için gereklidir.
    Pişen kebapları bir tabağa alıp yanında kornişon turşu ile servis edin.
+