Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Kuru Maya 25 g
  • Un, Beyaz /tür 405 (genel) 1.7 kg
  • Tuz 56 g
  • Tereyağı 180 g
  • Süt 65 ml
  • Su 650 ml
  • Karabiber 3 g
  • Sivri biber 500 g
  • Domates 1.5 kg
  • Dana kuşbaşı 2 kg
  • Su 1.5 l
  • Peynir, Kaşar 300 g
  • Yumurta sarısı 3 adet
  1. Hazırlanışı

    • Bir karıştırma kabına koyduğunuz kuru mayayı ılık su içinde eritin. Sonra diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üstünü hafif bir bezle örterek 30 dakika kadar kabarması için oda sıcaklığında bekletin.
    • Bir tava içinde tereyağını eritip eti ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
    • Küp şeklinde doğradığınız domates ve biberleri ete ilave edin. Son olarak tuz ve karabiberini ekleyip etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
    • Patates iç malzemesi için: Su, tereyağı, süt ve tuzu ocakta birlikte kaynamaya yakın olacak şekilde ısıtın, daha sonra Knorr pratik patates bazı ilave edin ve karıştırarak 2-3 dakika kadar daha pişirin. Ocaktan aldığınız püreyi oda sıcaklığına gelene dek soğutun.
    • Mayalanıp kabaran hamuru biraz daha yoğurun ve on parçaya ayırın. Bu parçaları avucunuzun yardımı ile yuvarlayın, unladığınız bir tepsiye alarak dinlendirin.
    • Merdane yardımı ile un serptiğiniz bir tezgah yada sofranın üzerinde uzun oval şekilde açın
    • Patesli ve kuşbaşılı iç malzemeleri eşit miktarda bölüştürüp hamurların üzerine yayın. Kenarlarını içe doğru kıvırıp uçlarını sıkarak sivri bir şekilde açılmaması için yapıştırın.
    • Kıvrık kenarların üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün.
    • Önceden ısıtılmış 200 °C'likfırında 15 dakika kadar pişirin, daha sonra dışarı alıp üstüne kaşar peyniri rendesini serpiştirin ve yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirin.
    • Pişen pidelerin üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek servis edin.
+