Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Kabuklu Elma Dilimi Patates 1 kg
  • Peynir, Parmesan rendelenmiş 150 g
  • Tuz 13 g
  • Hellmann's Mayonez 500 g
  • Sarımsak 50 g
  • Zeytinyağı 50 ml
  • Karabiber 3 g
  • Trüf Yağı 10 ml
  1. Hazırlanışı

    • Elma dilimi patatesleri derin yağda nar gibi kızartın. Kızaran patatesleri yağdan çıkarıp süzdürün ve tuz-biber ile tatlandırın.
    • Sonra patatesleri soğutmadan üzerine hemen rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirin ve önceden kızdırdığınız 200 derecelik fırına atıp peynirlerin hafifçe eriyip kıtırlaşmasını sağlayın. Fırından çıkaracağınız kıtır patateslerinizi trüf esanslı ve fırınlanmış sarımsaklı mayonez dip sos ile servis edin.
    • Mayonez dip sos için: Bütün kelle sarımsakların üst kısımlarından bir miktar kesin. Daha sonra biraz tuz-karabiber ve zeytinyağı gezdirip alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarın ve 200derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. Pişen sarımsakları temizleyin ve çatalla ezdikten sonra mayonez ile birlikte karıştırın, daha sonra trüf yağını ekleyip tuz-karabiber atarak tadını ayarlayın.
+