Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Osso Bucco Soslu Rapardelle

  • Un, buğday 530 g
  • Zeytinyağı 200 ml
  • Dana, incik 1600 g
  • Kuru soğan 150 g
  • Havuç 150 g
  • Sarımsak 20 g
  • Rozmarin 5 g
  • Kekik, taze 25 g
  • Kereviz 160 g
  • Şarap, kırmızı 200 ml
  • Karabiber tanesi, siyah 5 g
  • Domates salçası 30 g
  • Su 1800 ml
  • Mercanköşk 6 g
  • Tane Karabiber (Değirmen) 3 g
  • Tuz 4 g
  • Kırmızı soğan, jülyen 200 g
  • Nişasta, Buğday 70 g
  • Domates 3000 g
  • Yumurta 250 g
  • Defne yaprağı 2 g
  1. Osso Bucco Soslu Rapardelle

    • Bir kabın içine un koyun, ayrı bir çorba kasesi içinde yumurta ve zeytinyağını kaşık yardımı ile çırpın ve bu karışım ile unu yoğurun.
    • Hazırlanan makarna hamurunu +4 dolapta 1 saat bekletin, hamuru açın, kesin ve kaynar suda haşlayın.
    • 4 cm kalınlığında kesilen dana incikleri un ile paneleyin ve tavada yağda mühürleyin.
    • Ayrı bir tencerede kuru soğan, havuç, sarımsak, kereviz, taze kekik, rozmarin, tane karabiber, defne yaprağını karemelize olana kadar soteleyin.
    • Domates salçası ilave edin 2 dk. daha soteleyin ve kırmızı şarap ekleyip 1 dk. kaynatın.
    • Kaynayan şarapa 1.800 ml su ve mühürlenen dana incikleri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
    • 200 derece fırında 2.50 dk tencere ile fırına koyun pişirin.
    • Etin sosunu süzdürün ve kemiklerinden ayıklayın.
    • Tencere içinde zeytinyağı ile sarımsak, mercan köşkünü soteleyin ve doğranan domatesleri ilave edin.
    • Kısık ateşte 45 dk. kaynatın, çırpma teli ile ezerek.
    • Ayırdığınız et suyunun 700 ml’sini domates sosuna ekleyin ve 30 dk. daha kaynatın.
    • Hazırlanan sosa Rama Krema ilave edin, kaynatın.
    • Kırmızı soğanları ince doğrayın, nişasta ile paneleyin yağda kızartın.
    • Kızartılan soğan, taze kekik ile makarnayı servise hazır hale getirin.
+