Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Napoliten Balık Yahni


Napoliten Balık Yahni nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Napoliten Balık Yahni

    Balıkların derisiz olacak şekilde filetolarını çıkarın. Filotaları 7 cm eninde dilimleyerek toplamda yaklaşık 10 dilim elde edin. Deri ve kemikleri daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Soğanı soyun. Ufak küp olacak şekilde doğrayın. Kabuklarını daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Pırasayı soyun. 2 cm kalınlığında disk şeklinde dilimleyin. Kabuklarını daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Kültür mantarlarının saplarını çıkarın ve daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Mantar şapkalarını ortadan 4 eşit parçaya kesin. Limonun kabuklarını rendeleyerek kenara ayırın. Kalan limonun suyunu sıkın. Tencereye 500 ml su, balığın derisi, kemiği ve kenara ayırdığınız tüm kabuk ve sapları ilave edin. Orta ateşte 30 dakika tıngırdatarak süzdürün. Balık suyu daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Orta ateşteki tencereye zeytinyağını ilave ederek soğanı 3-4 dakika kavurun. Mantarları ilave edin 3-4 dakika kavurduktan sonra pırasa ve limon suyunu ilave edin. Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 5-6 dakika tıngırdatın. Hazırladığınız balık suyunu ve Knorr Napoliten’i ilave edin. Son olarak balık dilimlerini tencereye koyun ve 9-10 dakika orta ateşte pişirin. Yahniyi servis tabağına alarak, kenara ayırdığınız limon kabuğu rendesi ile servis edin. Afiyet olsun.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu