Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Mülebbes Dolma

  • Dana kıyma 900.0 g
  • Patlıcan 1800.0 g
  • Karabiber, çekilmiş 20.0 g
  • Pirinç 60.0 g
  • Maydanoz, ince kıyım 10.0 g
  • Taze nane, ince kıyılmış 10.0 g
  • Tuz 10.0 g
  • Un, buğday 250.0 g
  • Maden sodası 450.0 ml
  • Su 1500.0 ml
  • Kuru soğan 200.0 g
  • Kuru kayısı 300.0 g
  • Yumurta 300.0 g
  1. Mülebbes Dolma

    • Bir kabın içinde dana kıyma, pirinç, maydanoz, nane, tuz, tane kara biber, kuru soğan karıştırın ve yoğurun.
    • Patlıcanların içini oyun, tuzlayın ve yıkayın.
    • Hazırlanan kıyma karışımını patlıcanlara doldurun ve ağzını kapatın.
    • Ayrı bir tencere içinde 1.50 lt su ile Knorr Et Bulyonu kaynatın.
    • Patlıcanları, kuru kayısıları küvete dizin ve kaynayan suyu ilave edin.
    • Folyo ile küvetin ağzını kapatın ve 100 derece buharda 20-30 dk. arası pişirin.
    • Soğutun ve patlıcanları kalın yuvarlak halkalar halinde kesin.
    • Ayrı bir kabın içinde yumurta sarısı, un, soda karıştırın, çırpın ve süzgeçten süzdürün.
    • Kesilen patlıcanları un karışımı ile paneleyin yağda kızartın, kuru kayısı ile servise hazır hale getirin.