Mülebbes Dolma
Klasik dolmaya farklı bir dokunuş... Mülebbes Dolma şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Mülebbes Dolma
-
Dana kıyma 900.0 g
-
Patlıcan 1800.0 g
-
Karabiber, çekilmiş 20.0 g
-
Pirinç 60.0 g
-
Maydanoz, ince kıyım 10.0 g
-
Taze nane, ince kıyılmış 10.0 g
-
Tuz 10.0 g
-
Un, buğday 250.0 g
-
Maden sodası 450.0 ml
-
Su 1500.0 ml
-
Kuru soğan 200.0 g
-
Kuru kayısı 300.0 g
-
Yumurta 300.0 g
Hazırlık
-
Mülebbes Dolma
- Bir kabın içinde dana kıyma, pirinç, maydanoz, nane, tuz, tane kara biber, kuru soğan karıştırın ve yoğurun.
- Patlıcanların içini oyun, tuzlayın ve yıkayın.
- Hazırlanan kıyma karışımını patlıcanlara doldurun ve ağzını kapatın.
- Ayrı bir tencere içinde 1.50 lt su ile Knorr Et Bulyonu kaynatın.
- Patlıcanları, kuru kayısıları küvete dizin ve kaynayan suyu ilave edin.
- Folyo ile küvetin ağzını kapatın ve 100 derece buharda 20-30 dk. arası pişirin.
- Soğutun ve patlıcanları kalın yuvarlak halkalar halinde kesin.
- Ayrı bir kabın içinde yumurta sarısı, un, soda karıştırın, çırpın ve süzgeçten süzdürün.
- Kesilen patlıcanları un karışımı ile paneleyin yağda kızartın, kuru kayısı ile servise hazır hale getirin.