Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Midyeler, iç (kabuksuz) (adet) 120 adet
  • Ekmek İçi 100 g
  • Cevizler, kavrulmuş iç 40 g
  • Süzme yoğurt 200 g
  • Sarımsak (ince doğranmış) 9 g
  • Sızma Zeytinyağı 50 ml
  • Limon suyu 20 ml
  • Tuz - Karabiber 5 g
  • Maydanoz, ince kıyım 5 g
  • Dereotu, ince kıyılmış 3 g
  1. Hazırlanışı

    • Tarator sos için: Ceviz, yoğurt, mayonez, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuz-biber ile birlikte bütün malzemeleri robottan geçirin. Daha sonra dereotunu ve maydanozu ekleyip karıştırın.
    • Midyeleri yıkayıp temizleyin ve her bir çöp şişe 4 er adet olacak şekilde takın. Daha sonra bu midye şişleri Knorr Pane Harcı'na bulayıp hafifçe silkeleyin. Pane harcının miktarı midyelerin büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir.
    • Pane harcı ile kapladığınız midyeleri kızgın ayçiçek yağında nar gibi kızarana dek pişirin.
    • Kızarttığınız midye şişlerini hazırladığınız tarator sos ile birlikte dilerseniz bir servis tabağında, yada dilerseniz sandwich ekmeği içerisinde kırmızı soğan ve dereotu-maydanoz ile servis edin.
+