Mercimekli Tavuk Yahni

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Tavuk, göğüs 6000 g
-
Ayçiçek yağı 150 ml
-
Su 10000 ml
-
Kuru soğan 800 g
-
Biber, salçası 200 g
-
Sarımsak 20 g
-
Kuru nane 10 g
-
Sumak 30 g
-
Tuz 20 g
-
Mercimekler, yeşil 1000 g
-
Kabak 1500 g
-
Patates 1000 g
-
Havuç 1000 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Küp küp doğradığınız tavukları ayçiçek yağı ve Knorr Fajita Çeşni ile marine edin.
- 165 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
- Ocakta tencere içinde ayçiçek yağı ile kuru soğanı, havucu ve biber salçasını kavurun.
- Soğuk su ile Knorr Napoliten Sos ve Knorr Demi Glace Sos’u karıştırın ve kavrulan malzemeye ekleyin, kaynatın.
- Tavukları, yeşil mercimeği, patatesi, kabakları ve diğer malzemeleri ekleyin.
- Kısık ateşte 45 dakika kaynatın ve servise hazır hale getirin.