Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hazırlanışı

  • Risotto Pirinci 1000.0 g
  • Soğan 250.0 g
  • Sarımsak 20.0 g
  • Zeytinyağı 300.0 ml
  • Peynir, Parmesan rendelenmiş 350.0 g
  • Tereyağı 500.0 g
  • Tuz 50.0 g
  • Mantar, ince dilimlenmiş 500.0 g
  • Karabiber, çekilmiş 40.0 g
  • Maydanoz, taze 50.0 g
  • Su 1000.0 ml

Unilever Food Solutions'da Mantarlı Ve Parmesan Peynirli Risotto şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

...

Hazırlık

  1. Hazırlanışı

    • Sebze suyu için Knorr Sebzeli Çeşni'yi su ile karıştırarak kaynatın.
    • Başka bir tencereye zeytinyağını koyarak orta dereceli ateşte soğan ve sarımsağı soteleyin, pirinci ekleyin, sonrasında hazırladığınız sebze suyundan pirincin üzerine bir miktar ekleyerek pirinçlerin yarı pişmesini sağlayın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    • Başka bir tencerenin içerisinde tereyağının bir miktarı ile mantarları tuz ve biber ile soteleyin. Bu mantarın yarısını ayırın ve kalanının üzerine yarı pişmiş risottoyu ilave edin, Knorr Sebzeli Çeşni suyunun geri kalanını da yavaş yavaş buna yedirin, pirinçler aldente olduğunda tereyağını da ilave edip karıştırarak yedirin. Daha sonra parmesan peynirini ilave edin ve hafifçe karıştırıp ocaktan alın.
    • Hazırladığınız risotto'yu servis tabağına alın ve üstüne daha önce sotelemiş olduğunuz mantarların diğer yarısını ekleyin, maydanozları çok ince doğrayıp en üste serpiştirin. Not: Arzu ederseniz servis etmeden önce biraz daha parmesan peyniri serpiştirip, sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu