Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Havuç Aioli

Havuç Yaprağından Pesto

  • Havuç Yaprağı, blanşe edilmiş 240.0 g
  • Ispanak, blanşe edilmiş ve doğranmış 120.0 g
  • Limon Kabuğu Rendesi 1.0 adet
  • Zeytinyağı 56.0 ml
  • Ayçiçek yağı 56.0 ml
  • Avokado 1.0 adet
  • Rendelenmiş parmesan peyniri 225.0 g
  • Tuz - Karabiber

Fermente Sarımsak Kreması

  • Diş fermente sarımsak, rendelenmiş 12.0 adet
  • Knorr Pratik Peynir Sosu 800GR 225.0 gr
  • su 1000.0 ml
  • Parça parmesan kenarı 1.0 adet
  • Tuz - Karabiber

Fermente Sarımsak

  • Sarımsak, diş 25.0 adet
  • su 472.0 ml
  • Rafine Edilmemiş Tuz 1.5 çorba kş
  • Rezene tohumu 2.0 çay kş
  • Defne Yaprağı 3.0 adet
  • Kekik, kurutulmuş (kş) 2.0 çay kş

Pizza Hamuru

  • Arpa Posası Unu 550.0 g
  • Su, Ilık 295.0 ml
  • Instant Maya 4.0 çay kş
  • Şeker, toz (kş) 4.0 çay kş
  • Zeytinyağı 2.0 çorba kş
  • Buğday unu

1 Porsiyon Sunumu

  • Mozzarella, orta yumuşaklıkta, küp küp doğranmış 112.0 g
  • Gouda, küp küp doğranmış 112.0 g
  • Havuç Aioli 112.0 g
  • Sarımsak Kreması 25.0 g
  • Havuç Yaprağından Pesto 25.0 g

Malt Posasıyla Detroit Usulü Focaccia nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Havuç Aioli

    • Havuçları yıkayıp yağda çevirin.
    • 325°C’de yumuşacık olana dek fırında pişirin.
    • Soğumaya bırakın.
    • Malzemelerin hepsini blender'a koyup pürüzüsüz püre haline getirin. Bir kenara koyun.
  2. Havuç Yaprağından Pesto

    • Malzemelerin hepsini blendıra koyup püre haline getirin.
  3. Fermente Sarımsak Kreması

    • Sarımsak, baharat ve kokulu otları bir kavanoza koyun.
    • Tuzu suda eritip kavanozdaki malzemelerin üstüne dökün.
    • Kavanozun kapağını gevşek kapatıp tezgâhın üstünde 4 gün bırakın.
    • Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırın.
  4. Fermente Sarımsak

  5. Pizza Hamuru

    • Su ve şekeri karıştırıp üstüne mayayı serpiştirip kabarcıklanmaya bırakın. 
    • Maya kabarcıklanmaya başlayınca diğer malzemeleri ilave edin. Malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir hamur olana dek, yaklaşık 4 dakika yoğurun.
    • Yağlanmış bir kâseye koyup üstünü örtün. Hamurun hacmi iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
    • Hamuru yumruklayıp söndürün, Detroit usulü pizzaya uygun, profesyonel amaçlı çelik tepsiye koyun.
    • Yaklaşık 1 saat daha mayalandırın.
  6. 1 Porsiyon Sunumu

    • Fırını 204°C’ye ısıtın. 
    • Hamuru tepsinin tamamını kaplayacak şekilde yayıp küp küp doğranmış peynirleri hamurun üstüne düzgünce serpin. 
    • Sarımsak kremasını gezdirin. 
    • Hamurun içi iyice pişip kenarlardaki peynir çıtır çıtır olana dek 18 dakika pişirin. 
    • Pizzanın üstüne Nduja baharatını serpiştirip 5 dakika dinlendirin. 
    • Tepsiden çıkarıp üstüne havuç aioli ve havuç pesto gezdirin. 
    • Dörde bölün.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu