Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Ceviche Sos

Kırmızı Soğan, Elma ve Salatalık Turşusu

  • Su 400.0 ml
  • Şeker 80.0 g
  • Tuz 20.0 g
  • Beyaz Şarap Sirkesi 400.0 ml
  • Kırmızı Soğan, brunuaz doğranmış 600.0 g
  • Elma, brunuaz doğranmış 600.0 g
  • Salatalık, brunuaz doğranmış 600.0 g

Yeşil Yağ

  • Zeytinyağı 500.0 ml
  • Taze Soğan 2.0 kg
  • Sarımsak, diş 2.0 adet

1 Porsiyon Sunumu

  • Kişniş 1.0 g
  • Chilli Biber 2.0 g
  • Levrek 100.0 g
  • Kırmızı Soğan Turşusu 25.0 g
  • Salatalık Turşusu 25.0 g
  • Elma Turşusu 25.0 g
  • Ceviche Sosu 30.0 g
  • Yeşil Yağ 30.0 g
  • Maldon Tuzu 2.0 n/a

Levrek Ceviche nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Ceviche Sos

    • Limon suyunu ayrı bir kâseye alın.
    • Bütün malzemeleri, blender'ın içinde karıştırın ve istenilen asidik tada yaklaşana kadar limon suyunu azar azar ekleyin
  2. Kırmızı Soğan, Elma ve Salatalık Turşusu

    • Turşu için soğanları doğradıktan sonra kaynar suda 15 saniye blanşe edin ve buzlu suya alın.
    • Su, şeker, tuz, sirke ile bir solüsyon hazırlayın ve soğanları yaptığınız solüsyonun içine alın.
    • Varsa vakum makinasında tam vakum yapıp kaldırın, yoksa solüsyon içinde en az bir gece dolapta bekletin. Muhafaza etmek için dolapta 1 ay bırakabilirsiniz.
    • Aynı solüsyon içine brunuaz doğranmış yeşil elma ve kabuk soyacağı ile çekilmiş salatalıkları da ilave edip kullanın. Elma ve salatalık turşularının ömrü 3-4 gün olacağı için hızlı turşulama işlemini hazırladığınız aynı solüsyonu bölerek farklı kaplarda yapabilirsiniz.
  3. Yeşil Yağ

    • Tüm ürünleri blender'da iyice çekin; blender'ın ısısıyla yağın yaklaşık 40°C'ye ulaşması gerekiyor.
    • Çıkan karışımı bir bone veya kahve süzgeci yardımıyla süzüp yağ fişeğine alabilirsiniz.
  4. 1 Porsiyon Sunumu

    • Kişniş yapraklarını ayıklayın ve biberleri ince dilimler halinde kesin. 
    • Balıkları filetolarını çıkardıktan sonra dilimleyin. 
    • Tabağın ortasına 2 kaşık ceviche sosu koyun. 
    • Tüm turşuları ve dilimlediğiniz levreği karıştırma kabına koyun ve hazırladığınız ceviche sosundan biraz ekleyerek karıştırın. 
    • Marine ettiğiniz levrekleri sosun üzerine yerleştirin. 
    • Üzerine dilimlenmiş biberleri ve kişniş yapraklarını dizin. Biraz yeşil yağ gezdirerek tabağınızı bitirin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu